Lídri, právnička, ekológ. V PS/Spolu predstavili kandidátku

TA3 TASR
2.12.2019 16:19

V PS/Spolu predstavili kandidátnu listinu do budúcoročných parlamentných volieb. V zložení kandidátky sa má odrážať programové zameranie dvojkoalície.

Lídri, právnička, ekológ. V PS/Spolu predstavili kandidátku
TASR (Ilu)

Lídrom kandidátky je podnikateľ Michal Truban, druhý je poslanec Národnej rady SR Miroslav Beblavý, tretí ekológ a aktivista Erik Baláž, štvrtá právnička Irena Bihariová. Informovala o tom hovorkyňa koalície Silvia Hudáčková. "Zmenu na Slovensku prinesú len politici, ktorí vedia spolupracovať a ktorí sa vedia spojiť. Som nesmierne rád, že presne takíto ľudia sa spojili v koalícii dvoch strán Progresívne Slovensko a Spolu," uviedol Truban.

Z piateho miesta kandiduje Jozef Mihál, ďalej sú to Ivan Štefunko, Katarína Macháčková, Zora Jaurová, Simona Petrík a desiatku uzatvára Martin Dubéci.

Kandidátka PS/Spolu:
1. Michal Truban
2. Miroslav Beblavý
3. Erik Baláž
4. Irena Bihariová
5. Jozef Mihál
6. Ivan Štefunko
7. Katarína Macháčková
8. Zora Jaurová
9. Simona Petrík
10. Martin Dubéci

...
150. Jana Dubovcová

V zložení kandidátky sa má odrážať programové zameranie koalície - je na nej 11 ekológov, environmentalistov a aktivistov za životné prostredie, 11 učiteľov a expertov na vzdelávanie a sedem zástupcov zdravotníckych profesií. Nachádza sa na nej tiež 52 žien. Z posledného miesta kandiduje bývalá verejná ochrankyňa práv Jana Dubovcová. Voľby do Národnej rady budú 29. februára 2020. Kampaň sa už začala. Čas na podanie kandidátnych listín vypršal 1. decembra o polnoci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok