Začal sa klimatický samit OSN, hlavnou témou je otepľovanie

TA3 TASR
2.12.2019 11:24

V Madride sa začala klimatická konferencia pod taktovkou OSN. Hlavnou témou je boj proti globálnemu otepľovaniu. Účastníci konferencie budú diskutovať o znižovaní uhlíkových emisií, budovaní bezpečnejšieho sveta a klimatických aktivitách zameraných na ľudí. Na samit pricestoval aj premiér Peter Pellegrini.

Na klimatickom samite OSN v Madride by mal podľa premiéra Petra Pellegriniho zaznieť jasný signál, že Európa chce byť lídrom v oblasti ochrany klímy. "Na dnešnom klimatickom samite by mal zaznieť jasný signál, že Európa v oblasti ochrany našej klímy chce byť lídrom, chce byť príkladom pre iné krajiny," povedal Pellegrini s tým, že verí v úspešnosť samitu. Zároveň verí, že táto vrcholná schôdzka prinesie opatrenia, ktoré pomôžu zachrániť planétu Zem.

Predseda slovenskej vlády bude počas pondelka spolu so svetovými lídrami rokovať o globálnych riešeniach pri problematike zmeny klímy. Každoročná konferencia zameraná na presadzovanie klimatických dohovorov OSN sa konala naposledy v poľských Katoviciach. Zišlo sa vtedy na nej viac než 20.000 účastníkov vrátane mnohých prezidentov a premiérov. Prvá konferencia OSN o klíme sa uskutočnila v roku 1995 v Berlíne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok