Mečiar na poslednú chvíľu otočil. Pre nezhody vraj nekandiduje

TA3 SITA
29.11.2019 12:31

Veľký comeback sa nekoná. Bývalý viacnásobný premiér a predseda HZDS Vladimír Mečiar v nadchádzajúcich parlamentných voľbách nebude kandidovať ako líder Slovenskej ligy. Dôvodom majú byť nezhody.

Mečiar na poslednú chvíľu otočil. Pre nezhody vraj nekandiduje
TASR

Informoval o tom spravodajský portál webnoviny.sk. Jeho návrat do politiky bol ohlásený koncom októbra a do volieb mal ísť na kandidátke Slovenskej ligy. Za ňou stojí aj jeho bývalý dlhoročný spolupracovník a predseda poslaneckého klubu HZDS Tibor Cabaj.

Zdroj oboznámený so situáciou informoval, že kandidátku mala strana podávať popoludní. V poslednej chvíli ale údajne Mečiar oznámil, že kandidovať nebude. Malo sa tak stať pre nezhody v samotnej strane o spôsobe kandidatúry vo voľbách. Jeho rozhodnutie bude mať pravdepodobne za následok, že Slovenská liga sa prakticky rozpadne. Viacerí jej členovia z celého Slovenska sa po takomto vývoji udalostí rozhodli Ligu opustiť.

Vladimír Mečiar bol v 90. rokoch trikrát predsedom vlády SR. Stál pri vzniku Slovenskej republiky v roku 1993. Svojou politikou však spôsobil problémy pri európskej integrácii Slovenska, za čo si vyslúžil niekoľko demaršov medzinárodného spoločenstva. Poslednýkrát bol ako predseda HZDS koaličným partnerom Ficovej vlády v rokoch 2006-2010. Predsedom HZDS bol od jeho založenia v roku 1991 až do roku 2013. Dvakrát neúspešne kandidoval na funkciu prezidenta SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok