Exprezidenta prepustili z nemocnice, podrobil sa operácii

TA3 TASR
27.11.2019 17:51

Bývalého amerického prezidenta Jimmyho Cartera prepustili z nemocnice, kde sa podrobil operácii na uvoľnenie tlaku na mozog spôsobeného krvácaním po jeho nedávnych pádoch. Informovala o tom hovorkyňa mimovládnej organizácie Carterovo centrum Deanna Congileová.

Exprezidenta prepustili z nemocnice, podrobil sa operácii
SITA/AP

Podľa agentúry AP uviedla, že Carter "sa teší na to, že si užije Deň vďakyvzdania doma v Plains, kde sa bude naďalej zotavovať". Cartera prijali v Emoryho univerzitnej nemocnici v Atlante v štáte Georgia 11. novembra. Zákrok lekári vykonali 12. novembra.

Carter utrpel 21. októbra pri páde zlomeninu panvovej kosti, v dôsledku ktorej ho aj krátko hospitalizovali a neskôr prepustili do domáceho ošetrenia. Krátko predtým utrpel menšie poranenie nad ľavým okom, ktoré mu zošili niekoľkými stehmi.

Demokrat Carter pôsobil v rokoch 1977 - 1981 ako 39. prezident USA. V marci 2019 sa stal najdlhšie žijúcim prezidentom v dejinách krajiny. Predstihol vtedy exprezidenta Georgea H. W. Busha, ktorý zomrel vlani v novembri vo veku 94 rokov a 171 dní. Aj po odchode z Bieleho domu zostal Carter verejne aktívny a v roku 2002 mu udelili Nobelovu cenu mieru za činnosť v jeho organizácii Carterovo centrum.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok