Dankova SNS hlási posilu, do strany aj klubu vstupuje Bašistová

TA3 TASR
25.11.2019 17:29

Nezaradená poslankyňa Alena Bašistová vstúpila do klubu SNS aj do strany. Oznámil to na pondelkovej tlačovej konferencii predseda SNS a parlamentu Andrej Danko.

Dankova SNS hlási posilu, do strany aj klubu vstupuje Bašistová
TASR/Dano Veselský

"Je medzi nami nový člen SNS, poslankyňa NR SR Alena Bašistová. Chcel by som možno verejne poďakovať za dôveru pani Bašistovej a za tú spoluprácu, ktorá bežala medzi našimi poslancami a ňou, ale aj deklarovať to, že SNS je nielen jednotná, a že je to jediná politická strana, ktorá má stabilných 15 poslancov vo svojom klube," uviedol predseda parlamentu.

Podľa jeho slov stranu oslovujú aj ďalší poslanci. Zdôraznil, že podmienkou miesta na kandidátke je členstvo v strane. Pripomenul tiež, že Slovensko má "šialené" množstvo politických strán. Rovnako uviedol, že si nevie predstaviť "veľkého zjednotiteľa opozície", a to ani v osobe Andreja Kisku či Igora Matoviča. "Jediná téma, ktorú si dnes opozícia zvolila je, že je proti niekomu," povedal.

Bašistová sa do parlamentu dostala so stranou Sieť, ktorá sa rozpadla krátko po vytvorení vlády so Smerom-SD, SNS a Mostom-Híd. Bašistová odvtedy pracovala v parlamente ako nezaradená poslankyňa a hlasovala s koalíciou. Ako uviedla, s členmi SNS sa jej v predchádzajúcom období spolupracovalo "veľmi dobre". "Môžem spomenúť len z výboru pre sociálne veci pani poslankyňu Magdalénu Kuciaňovú, s ktorou sme predložili množstvo zákonov," komentovala s dôvetkom, že by rada naďalej hájila záujmy Košičanov a ľudí z východného Slovenska a uchádzala sa o podporu v nasledujúcich voľbách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok