Zlaté Moravce prehrali s Nitrou 0:2

TA3, SITA
28.7.2012 22:45

V súboji Zlatých Moraviec s Nitrou šlo obom mužstvám o to, aby sa chytili, lebo v predchádzajúcich dvoch kolách získali iba po bode.

Úvodné dejstvo tradičného derby patrilo hosťom. Už v 2. min domáci Janič našiel Bolinhu, jeho strele však chýbala presnosť. Po štvrťhodine hry skúšal šťastie z 20 metrov Cléber, Kuciak však jeho strelu kryl. V 23. min Seydouba Soumah vycvičil domácu obranu a nechytateľnou strelou k ľavej žrdi poslal hostí do vedenia. V 28. min Žilák nabil Pavlovičovi, ktorého prudká strela len tesne minula cieľ. Po polhodine hry sa šikovne uvoľnil Čery, jeho tvrdú strelu Kuciak vytesnil na rohový kop. Skóre sa opäť menilo v 35. min: Cléber vyhral súboj s L. Kováčom a pohotovou strelou od žrde nedal Kuciakovi šancu - 0:2. V závere prvého dejstva domáci Žilák ponúkol tutovku Bernáthovi, ten z však z troch metrov netrafil bránku.


Obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán. Aktivita a futbalový kumšt boli na strane Nitry. V rozpätí 55. až 60. min sa trikrát triasla konštrukcia Kuciakovej bránky. Najskôr Cléber v 55. min vysunul Soumaha, ktorého bomba skončila na pravej žrdi. V 59. min napriahol spoza šestnástky Šimonek, ale trafil iba pravú žrď. V 60. min po rohovom kope hostí Soumah opäť mieril iba do žrde. V 66. min sa k zakončeniu dostali aj domáci, keď Žilák spätnou prihrávkou našiel Pavloviča, s jeho strelou si však pozorný Chudý poradil. V 70. min Orávik rozohral štandardnú situáciu, lopta sa dostala až k Pavlovičovi, ten však hlavou mieril iba nad. V 84. min sa na Kuciaka rútil osamotený Soumah, ale v koncovke zlyhal. V závere sa v dobrej príležitosti ocitol Cléber, z 12 m však prestrelil bránku. Víťazstvo hostí bolo absolútne zaslúžené.

FC ViOn Zlaté Moravce - FC Nitra 0:2 (0:2)

Góly: 23. Seydouba Soumah, 35. Cléber, ŽK: 48. Seydouba Soumah, 78. V. Gajdoš (obaja Nitra), rozhodovali: Vlk - R. Sluk, Cuninka, 1186 divákov
Zostavy:
Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Obročník, Pavol Majerník, Chren - M. Pavlovič - Žilák, Bolinha (32. Orávik), L. Janič (32. L. Kováč), A. Candrák (76. Škvarka) - Ľ. Bernáth 
Nitra: M. Chudý - M. Szabó, Struhár, M. Kolmokov, Mičic - V. Gajdoš (82. Harbuľák) - Čery (90.+ L. Zelenický), Šimončic, Seydouba Soumah (86. F. Moravčík), Cléber - Šimonek

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Upozorňovali sme na Soumaha i Clébera, ktorý to napokon rozhodli. Zo Senice sme angažovali Bolinhu, ale nie na to, aby sa špacíroval po ihrisku. Víťazstvo Nitry bolo absolútne zaslúžené."


Ladislav Jurkemik (tréner Nitry): "Po takomto zápase musím byť len spokojný. Proti kvalitnému súperovi sme podali dobrý výkon a zaslúžene sme zvíťazili. Domáci brankár si veľmi dobre postavil žrde. Dnes musím chlapcom pogratulovať k víťazstvu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok