Hantuchová cez Na Li do 2. kola proti Cornetovej

SITA
28.7.2012 18:00

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová pomerne nečakane zvíťazila v sobotňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na OH v Londýne nad Číňankou Na Li nasadenou ako desiatou za 102 minút 6:2, 3:6, 6:3.

Hantuchová cez Na Li do 2. kola proti Cornetovej
SITA

Ázijčanka je víťazkou parížskeho antukového grandslamového Roland Garros 2011 a niekdajšou štvorkou hodnotenia. Bývalá päťka svetového rebríčka Hantuchová si v 2. kole zmeria sily s Francúzkou Alizé Cornetovou, ktorá porovnateľne prekvapujúco prekonala Rakúšanku Tamiru Paszekovú.

Dvadsaťdeväťročná popradská rodáčka Hantuchová spočiatku mala na trávnatom kurte č. 2 wimbledonského All England Lawn Tennis and Croquet Clubu manko 0:2, ale odvtedy si pripísala 6 gemov za sebou. Rebrejk na 1:2 zvládla bez straty fiftínu, vo štvrtom geme sa jej nevypomstilo, že Na Li pustila zo 40:15 na zhodu. Na príjme v piatej hre stanovila tón náskokom 30:0 a dokázala sa presadiť, šiestu sama odpodávala na nulu - 4:2. V siedmom geme pridala zverenkyňa Claudia Pistolesiho brejkovú "poistku" a potom za stavu 5:2 zužitkovala tretí setbal.

Ani v druhom dejstve nezachytila Hantuchovú úvod a tentoraz sa jej už nevydaril obrat. V tretej hre sa dostala akurát na zhodu, vo štvrtej odvrátila jednu hrozbu skóre 0:4 a upravila na 1:3. V deviatom geme si Číňanka bez straty fiftínu vynútila rozhodujúcu časť. Slovenka však osvedčila svoju bojovnosť aj povestnú efektivitu v "maratónoch". Cez 0:30 ako podávajúca získala otvárací gem tretieho setu. V druhej hre mala nádejný náskok 30:0 a neskôr aj brejkbal, ale nedala. Vo štvrtej hre nezužitkovala dokonca tri možnosti na returne, v šiestej jej to však už vyšlo, a to parádne na nulu - 4:2. Koncovku zápasu presvedčivo zvládla.

Hantuchová je momentálne 33. v renkingu WTA a nad tridsiatničkou Na Li (11.) vedie v štatistike zo vzájomných súbojov 4:2. Nadviazala na vlaňajší osemfinálový úspech z trávy v Eastbourne, ale v sobotu nebola favoritkou. Od aprílového zranenia členka a následnej takmer dvojmesačnej pauzy totiž márne hľadala formu. Našla ju práve včas. Na olympijských hrách štartuje tretí raz: v Aténach aj Pekingu sa lúčila v 2. kole. 

Dvojhra žien - 1. kolo: 
Daniela Hantuchová (SR) - Na Li (Čína-10) 6:2, 3:6, 6:3 za 102 minút (30, 35, 37)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok