Harabin sa prihovára KDH. Najzbytočnejší úkon, reaguje hnutie

TA3 SITA
19.11.2019 10:29

Kresťanskodemokratické hnutie považuje pozvánku od volebného lídra strany Vlasť Štefana Harabina na spoločne politické rokovanie za najzbytočnejší úkon, aký môže urobiť. Informoval o tom hovorca hnutia Stano Župa.

Harabin sa prihovára KDH. Najzbytočnejší úkon, reaguje hnutie
SITA/Jana Birošová

Harabin sa minulý týždeň vyjadril, že strana Vlasť chce v najbližších dňoch vyzvať na spoluprácu všetky strany, u ktorých predpokladá, že ich môžu spájať národné a kresťanské hodnoty. „Oslovíme napríklad Smer, SNS či Sme rodina a ďalších. Ale oslovíme aj KDH, avšak bez pána Hlinu (predseda KDH, pozn.),“ povedal Harabin.

„KDH pozvánku na spoločne politické rokovanie, či dokonca spájanie od človeka, ktorý v čase, keď už nikde ani v sovietskom bloku nesúdili kňazov, odsúdil nevinného, ťažko chorého kňaza, považujeme za absurdnú. Z úcty k pamiatke kňaza Bystríka Janíka a všetkým obetiam totalitného komunistického režimu sa Harabin môže spoľahnúť, že s ním o ničom rokovať nebudeme a jeho pozvanie považujeme za najzbytočnejší úkon, aký môže urobiť,“ tvrdí KDH. Harabin sa v minulosti bránil, že jeho senát Janíka najprv oslobodil, rozsudok však zmenil po rozhodnutí odvolacieho súdu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok