Cibulková prehrala v 1. kole dvojhry s Pironkovovou

SITA TA3
28.7.2012 17:03

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako dvanásta prehrala v sobotňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na OH v Londýne s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou za 88 minút 6:7 (4), 2:6.

Cibulková prehrala v 1. kole dvojhry s Pironkovovou
SITA

Dvadsaťtriročná Bratislavčanka mala na trávnatom kurte č. 16 vo wimbledonskom All England Lawn Tennis and Croquet Clube v úvodnom dejstve náskok 5:2 po tom, ako predviedla obrat z 1:2 s brejkom (na príjme v druhom geme nezužitkovala dve možnosti, v siedmej hre odvrátila hrozbu straty podania). Pri podávaní na zisk tejto časti v deviatom geme nezužitkovala jeden setbal po náskoku 30:0 a vypomstilo sa jej to. v tajbrejku síce zvládla okamžitý minirebrejk na 1:1, čoskoro však mala manko 1:3 aj 2:5. Pri svojom servise ešte znížila na 4:5, ale na returne nedostala šancu. V druhom dejstve cez jeden brejkbal Pironkovovej vyrovnala na 1:1, odvtedy však stratila tri gemy za sebou a už nezvládla prípadný obrat. Ako podávajúca zaváhala aj v ôsmej hre.

Dvadsaťštyriročná Plovdivčanka Pironkovová vo svojom obľúbenom prostredí upravila v bilancii zo vzájomných duelov na 1:5. Predvlani v osemfinále na "harde" v hale v Moskve prehrala 4:6, 1:6. Sprievodnou kuriozitou bol fakt, že Bulharka stála Cibulkovej v ceste aj na OH 2008 v Pekingu: Slovenka vtedy v 2. kole zvíťazila dvakrát 6:2, následne v osemfinále nestačila na Srbku Jelenu Jankovičovú.

Pironkovová je semifinalistkou medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka 2010, o sezónu neskôr bola - rovnako ako Cibulková - v miestnom štvrťfinále.

Zverenkyňa Petra Miklušičáka Cibulková, 13. v renkingu, pricestovala do britskej metropoly povzbudená ziskom titulu na tvrdom povrchu v kalifornskom Carlsbade, ale žreb k nej mohol byť aj extrémne priaznivejší. O to viac, že nemala veľa času na adaptáciu na trávnatý povrch, resp. časové pásmo posunuté o 8 hodín. Pironkovová je na 57. pozícii vo svetovom rebríčku, najvyššie bola na 31. priečke. V 2. kole si zmeria sily s Taliankou Flaviou Pennettovou. 

Dvojhra žien - 1. kolo: 
Cvetana Pironkovová (Bul.) - Dominika Cibulková (SR-12) 7:6 (4), 6:2 za 88 minút (56, 32)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok