Kam to nesieš, ty zbabelec. Babiša pri pokladaní kvetov vypískali

TA3 TASR
17.11.2019 09:44

Český premiér Andrej Babiš prišiel v nedeľu zavčasu ráno položiť pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie kvety na pražskú Národnú triedu. Na mieste ho už však čakal celý rad demonštrantov, ktorí na predsedu vlády pokrikovali.

Píše spravodajský server televízie Nova. Babiš na Národnú triedu neprišiel sám. Sprevádzali ho ministri z jeho politickej strany ANO - minister zdravotníctva Adam Vojtěch, priemyslu Karel Havlíček a školstva Robert Plaga, ministerka spravodlivosti Marie Benešová, financií Alena Schillerová i ministerka pre miestny rozvoj Klára Dostálová, sumarizuje webová stránka.

Aj keď však premiér prišiel skoro ráno, na mieste ho už čakal celý rad demonštrantov. "Hanba, hanba, hanba, ŠtB,"ozývalo sa z davu. Demonštranti pokrikovali na Babiša a nadávali mu. "Kam to nesieš, ty zbabelec," kričali. Niektorí mali píšťalky a na predsedu vlády pískali, približuje televízia Nova.

Pred 30 rokmi, 17. novembra 1989, vyvrcholila práve na Národnej triede v Prahe zásahom bezpečnostných jednotiek proti demonštrantom Nežná revolúcia, ktorá vo vtedajšom Československu ukončila vládu komunistického režimu. V celej Českej republike sa pri tejto príležitosti koná mnoho spomienkových a kultúrnych akcií, pripomína tn.nova.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok