Besný pes, ktorého treba ubiť. KĽDR útočí na Trumpovho soka

TA3 TASR
15.11.2019 09:51

Severná Kórea nazvala bývalého amerického viceprezidenta Joea Bidena "besným psom", ktorého "treba ubiť na smrť palicou".

Besný pes, ktorého treba ubiť. KĽDR útočí na Trumpovho soka
SITA/AP

V komentári severokórejskej štátnej agentúry KCNA sa tiež uvádza, že Biden - kandidát v amerických prezidentských voľbách - povedal "sériu nezmyslov proti dôstojnosti" najvyššieho vedenia v Pchjongjangu. Toto počínanie si podľa KCNA zaslúži "neľútostný trest". Severná Kórea nazvala v máji Bidena "bláznom s nízkym IQ" po tom, ako ten označil severokórejského vodcu Kim Čong-una za tyrana.

Severná Kórea často uráža zahraničných lídrov a politikov za to, čo považuje za ohováračské vyjadrenia voči jej vedeniu alebo nepriateľskú politiku voči jej vláde. V minulosti napríklad adresovala rasistické alebo sexistické invektívy voči bývalému americkému prezidentovi Barackovi Obamovi a juhokórejskej exprezidentke Pak Kun-hje - prvej žene na poste hlavy štátu Južnej Kórey.

Joe Biden by sa mohol stať hlavným súperom súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa v budúcoročných prezidentských voľbách v USA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok