Sudcovia vysvetľovali, prečo boli spomínaní v Kočnerovej Threeme

TA3 TASR
14.11.2019 19:03

Na osobitnej komisii Súdnej rady, zriadenej kvôli sudcom z komunikácie obvineného a obžalovaného Mariana Kočnera, boli podávať vysvetlenia štyria sudcovia. Komisia má už aj prístup k vyšetrovaciemu spisu Národnej kriminálnej agentúry. Informoval o tom predseda komisie a člen Súdnej rady Dušan Čimo.

Na komisiu prišli predseda Okresného súdu Košice II Adrián Pažúr, sudkyňa OS Bratislava V Zuzana Maruniaková, sudkyňa OS Bratislava I Denisa Cviková a sudkyňa Najvyššieho súdu Nora Halmová. Z účasti sa ospravedlnili podpredsedníčka NS Jarmila Urbancová a predseda Krajského súdu Bratislava Ľuboš Sádovský. Neprítomní sudcovia sa môžu dostaviť na ďalšie zasadnutie komisie, ktoré bude 21. novembra.

„Boli poskytnuté isté vysvetlenia, ktoré majú určité rácio a s ktorými treba ďalej pracovať,“ odpovedal Čimo na otázku, či vypočutí sudcovia dostatočne vysvetlili, prečo sa spomínajú v komunikácii Kočnera. Bližšie informácie pred riadnym zasadnutím Súdnej rady uvádzať nechcel, tá sa opätovne stretne 26. novembra. Vo štvrtok vypočutých sudcov sa podarilo novinárom komunikovať iba so sudkyňou Halmovou. K veci sa chce vyjadrovať až vtedy, keď sa k jej výpovedi verejne vyjadrí Čimo. Kontakt s Kočnerom vylúčila.

Komisia už dostala od Úradu špeciálnej prokuratúry aj kladnú odpoveď na prístup do spisu vo veci vyšetrovania, v rámci ktorého zaistili koncom augusta sudcom mobily. „Chceli sme primárne získať prepisy. Potvrdiť autenticitu prepisov, ktoré sa dostali nejakým spôsobom do médií,“ poznamenal Čimo. So spisom sa budú oboznamovať v najbližších dňoch. Na margo košického sudcu Pažúra Čimo ozrejmil, že je vedené ešte jedno trestné konanie okrem spomínaného. „Trestné konanie sa týka veci, ktorá je známa ako Unipharma. Pažúr bol v tejto veci oslovený, aby poskytol určité informácie,“ vysvetlil Čimo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok