Hodnotenie policajtov dopadlo podľa Spišiaka úspešne

TA3, TASR
18.10.2011 12:45

Celkove 66% slovenských policajtov skončilo v hodnotení od júla do konca septembra 2011 v skupine viac ako uspokojiví.

Neuspokojivých bolo len niečo cez 20 percent. Uviedol to dnes prezident Policajného zboru SR Jaroslav Spišiak, ktorý je presvedčený, že hodnotiaci systém policajtov sa preukázal ako úspešný, a preto prípadná výmena vlády by nemala znamenať jeho zrušenie.


Po prvom mesiaci hodnotenia pritom medzi neuspokojivými bolo údajne až 72 percent príslušníkov zboru. V najlepšej skupine mala vtedy podľa denníka Pravda skončiť menej ako pätina policajtov. "To, čo sa tu stalo na začiatku roka, že som povedal dopredu, aký máme plán, čo chceme dosiahnuť, to tu ešte nikdy nikto nespravil. To som spravil ja s tým, že ak to nespravíme, tak som ochotný vzdať sa funkcie. Lenže my to plníme aj na štvrťrok, aj na polrok a teraz máme výsledky za trištvrte roka, ktoré sú revolučne najlepšie od vzniku samostatného Slovenska," poukázal.


Systém hodnotenia podľa policajného prezidenta nemá za účel realizáciu "personálnych čistiek" ani zavádzanie prísnych trestov pre neúspešných policajtov, ale spravodlivo odmeniť tých, ktorí sú najlepší.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok