Po brexite budete druhá liga. Zastavte to, vyzýva Tusk Britov

TA3 TASR
14.11.2019 07:24

Spojené kráľovstvo bude po odchode z Európskej únie druholigovým hráčom. Počas prednášky v belgickom meste Bruggy to povedal dosluhujúci predseda Európskej rady Donald Tusk. Britov zároveň vyzval, aby sa pred decembrovými parlamentnými voľbami nevzdali nádeje na zastavenie Brexitu.

Predseda Európskej rady Donald Tusk v stredu povedal, že Spojené kráľovstvo bude po odchode z Európskej únie "druhoradým hráčom" a na "bojovom poli" budú dominovať Čína, EÚ a Spojené štáty. Uvádza sa to v zápise Tuskovho prejavu, ktorý na svoje webovej stránke zverejnila Európska rada.

"Jeden z mojich priateľov sa pravdepodobne nemýlil, keď s dávkou melanchólie povedal, že brexit je skutočným koncom britského impéria," povedal Tusk pri otvorení nového akademického roka na Európskom kolégiu v belgických Bruggách.
Tusk podľa svojich slov urobil všetko, čo bolo v jeho silách, aby zabránil brexitu bez dohody a zároveň Británii poskytol čas na uvažovanie a prípadnú zmenu postoja.

Brexit podľa neho EÚ nerozdelil a zvyšných 27 členských štátov si udržalo mimoriadnu sebadisciplínu a súdržnosť aj napriek pokusom Londýna rokovania "bilaterizovať".
Tusk takisto Britov vyzval, aby sa nevzdávali nádeje a pokračovali v úsilí o zotrvanie v EÚ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok