Čaká nás upršaný deň, pre Liptov platí najvyššia povodňová výstraha

TA3 TASR
13.11.2019 07:30

Streda má byť na celom Slovensku upršaná, Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy pred dažďom, ktoré platia vo všetkých krajoch až do polnoci. Zatiaľ čo pre Bratislavský, Trnavský, Nitriansky a Trenčiansky kraj meteorológovia vydali výstrahy prvého stupňa, pre Banskobystrický, Prešovský, Košický a Žilinský kraj platia výstrahy druhého stupňa.

Čaká nás upršaný deň, pre Liptov platí najvyššia povodňová výstraha
TASR/Martin Palkovič (ilu)

SHMÚ na stredu varuje aj pred povodňami. V okresoch Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Gelnica platia výstrahy tretieho stupňa. "Vzhľadom na očakávaný a pretrvávajúci trvalý dážď a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," uviedli meteorológovia.

bez-nazvu_ac1100ae-bd0b-74dc.jpg

Na rieke Slaná v okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava platí druhý stupeň výstrahy pred povodňami. Rovnako na hornom Hrone v okrese Brezno. Povodne hrozia aj v okresoch Zvolen, Detva, Banská Bystrica, Poltár, Tvrdošín, Kežmarok, Poprad, Spišská Nová Ves a Levoča, platia výstrahy prvého stupňa. Vývoj hydrologickej situácie bude SHMÚ priebežne aktualizovať.

Okrem toho SHMÚ vydal výstrahy prvého a druhého stupňa pred vetrom na horách v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad a väčšine okresov Žilinského kraja.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok