Prezradili, kedy ukončia rekonštrukciu električkovej trate v Karlovej Vsi

TA3 SITA
12.11.2019 11:11

Prvú etapu rekonštrukčných prác na električkovej trati v bratislavskej metskej časti Karlova Ves by mali ukončiť v druhej polovici novembra tohto roku. Pôvodný termín ukončenia stanovili na 27. septembra, ale hlavné mesto viackrát posunulo dátum ukončenia.

Prezradili, kedy ukončia rekonštrukciu električkovej trate v Karlovej Vsi
TASR/Jakub Kotian

„Podľa doterajších informácií od zhotoviteľa by mala byť stavba dokončená začiatkom druhej polovice novembra. Následne tam vykonajú technicko-bezpečnostnú skúšku (vrátane električkových jázd),“ povedal hovorca Bratislavy Peter Bubla. V rámci prvej etapy modernizácie bratislavskej Dúbravsko-Karloveskej radiály od Molecovej po obratisko v Karlovej Vsi už zabetónovali celú novú trať a medzi koľaje vysadili zelený koberec pozostávajúci z piatich druhov sukulentných trvaliek. Momentálne pracujú na trakčnom vedení, nástupiskách, prejazdoch a podchode Borská. „V rámci druhej etapy (od obratiska Karlova Ves po Damborského) sú už z väčšej časti položené koľajnice, pracuje sa na križovatke Harmincova, priecestí Hanulova a na nástupiskách,“ dodal Bubla.

Pôvodný termín ukončenia prvej časti bol 27. september, po novom je to druhá polovica novembra. Ukončenie druhej etapy modernizácie má nastať podľa pôvodného plánu, teda 20. decembra.

Meškanie prvej etapy vzniklo po odkopaní celého koľajového spodku radiály, kde našli nové inžinierske siete, ktorých správcovia neboli známi, informoval ešte v auguste bratislavský magistrát. Tieto problémy sa vyskytli na celom úseku od Jurigovho námestia po obratisko Karlova Ves, pričom museli preprojektovať napríklad odvodnenie trate. Inžinierske siete našli aj v inej hĺbke, v akej ich očakávali.

Ukončenie druhej etapy modernizácie, teda po Hanulovu ulicu v Dúbravke, by však malo byť podľa pôvodného plánu, teda 20. decembra 2019. Práce na obnove električkovej trate budú pokračovať aj v roku 2020, keď predpokladajú aj kompletné dokončenie modernizácie Karlovesko-Dúbravskej radiály. V pláne v roku 2020 sú ešte dve etapy, prvou je koľajový triangel pri tuleni a druhou je úsek tunel - Jurigovo námestie, v rámci ktorého vybudujú aj prestupný terminál na Molecovej ulici. Poslednú a najväčšiu etapu chcú realizovať od mája do septembra 2020.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok