Na priecestí sa zrazil vlak s autom, po vodiča priletel vrtuľník

TA3 TASR
5.11.2019 09:51

Viaceré záchranné zložky zasahovali v pondelok pri dopravnej nehode medzi osobným motorovým vozidlom a nákladným vlakom. Informovala o tom odborná inšpektorka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Júlia Kedrová.

Na priecestí sa zrazil vlak s autom, po vodiča priletel vrtuľník
facebook.com/ATE

Na železničnom priecestí v katastri obce Čáry v okrese Senica v dôsledku dopravnej nehody došlo k zraneniu jednej osoby. "Zasahujúci hasiči z Kútov vyslobodili zranenú osobu z havarovaného vozidla pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia," uviedla Kedrová. Zranenej osobe hasiči poskytli predlekársku prvú pomoc a asistovali pri jej transporte do vrtuľníka leteckej záchrannej služby. "Havarovaný automobil zabezpečili proti vzniku požiaru a odtiahli z koľajiska," doplnila krajská odborná inšpektorka.

Posádka leteckých záchranárov z Bratislavy si po pristátí vrtuľníka prevzala do svojej starostlivosti 46-ročného vodiča, ktorý utrpel vážne poranenie hrudníka a ďalších častí tela. "Po stabilizovaní zdravotného stavu bol pacient preložený na palubu vrtuľníka, napojený na umelú pľúcnu ventiláciu a s tzv. polytraumou letecky prevezený do Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre," uviedla vrtuľníková záchranná zdravotná služba na sociálnej sieti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok