Kudla ide do väzby. Údajného bossa vinia z objednávky vraždy

TA3 TASR
4.11.2019 15:29

Údajný boss bratislavskej skupiny takáčovcov 53-ročný Ľubomír Kudlička, prezývaný Kudla, ide do väzby. Rozhodol o tom sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica.

Kudla ide do väzby. Údajného bossa vinia z objednávky vraždy
TASR/Dušan Hein

Objednávka úkladnej vraždy

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry ho zadržali v sobotu 2. novembra, je obvinený pre podozrenie z objednania si úkladnej vraždy Romana Krajčiho. "ŠTS vzal môjho klienta do väzby, je nevinný. Podali sme proti uzneseniu sťažnosť, o ktorej v blízkej dobe rozhodne Najvyšší súd SR," reagoval po rozhodnutí advokát obvineného. Ten pred médiami takisto poprel svoju vinu.

Sudca vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý žiadal všetky tri dôvody väzby, len sčasti. "Obvineného zobral do väzby z dôvodu, že by mohol svojim konaním pôsobiť, alebo ovplyvňovať svedkov a spoluobvinených ako aj iným spôsobom mariť trestné konanie. Podal som sťažnosť," konštatoval prokurátor.

Podľa polície si mal Kudla v roku 2006 objednať vraždu Krajčiho, ktorého mala v Prievidzi zavraždiť zločinecká skupina tzv. sátorovci. Keď vystupoval z auta na dvore rodinného domu, vrahovia na neho vypálili pätnásť rán zo samopalu. Deväť zasiahlo telo, ďalších päť z boku do hlavy. Jedna rana bola takzvanou ranou istoty, ktorou vrah zasiahol Krajčiho priamo do čela.

Akcia Apač

Zadržanie bossa skupiny súvisí pravdepodobne s nedávnou akciou NAKA pod krycím názvom Apač, v rámci ktorej pôvodne zadržali až 19 členov takáčovcov. Trinásti obvinení skončili vo väzbe pre rôznu násilnú trestnú činnosť, ako napríklad založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, hrubý nátlak, vydieranie či nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Je medzi nimi aj obhajca z Bratislavy, ktorý mal byť podľa polície činný pre skupinu.

Ľubomíra Kudličku a ďalších 12 členov skupiny zadržala polícia už na začiatku roka 2017. Obvinila ich vtedy z viacerých trestných činov. Napokon sa Kudla dostal v roku 2017 po rozhodnutí ŠTS na slobodu na kauciu vo výške 100.000 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok