Ravasz nevylúčil koalíciu Mosta s Druckerom, Smer bez zmien vylúčil

TA3 SITA TASR
3.11.2019 14:50

Martin Glváč nemá čo robiť na poste podpredsedu parlamentu.

Ravasz nevylúčil koalíciu Mosta s Druckerom, Smer bez zmien vylúčil
SITA/Marko Erd

Morálne a politicky zlyhal

V diskusnej relácii televízie Markíza to povedala europoslankyňa a členka strany Sloboda a Solidarita Lucia Ďuriš Nicholsonová. Glváč podľa nej morálne a politicky zlyhal, a preto nemá právo naďalej pôsobiť vo svojej funkcii. Zároveň neverí tomu, že z pozície podpredsedu parlamentu odstúpi sám.

Podpredseda strany Most-Híd Ábel Ravasz uviedol, že v strane chceli vytvoriť priestor na Glváčovo osobné rozhodnutie, no on to nepochopil. Nevylúčil preto, že Most-Híd bude na najbližšej parlamentnej schôdzi hlasovať za jeho odvolanie. Zároveň zdôraznil, že všetci tí, ktorí komunikovali s obžalovaným Marianom Kočnerom, by mali vyvodiť osobnú zodpovednosť.

Spoluprácu si nevie predstaviť

V súvislosti s údajnou komunikáciou bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku s Marianom Kočnerom Ďuriš Nicholsonová vyhlásila, že to, čo sa tu odkrýva, je zlyhaním právneho štátu. Most-Híd nemá podľa nej so samoočistným procesom justície nič spoločné.

„Nemohla sa na to pozerať ani Lucia Žitňanská, ktorá odstúpila zo svojej funkcie a opustila Most-Híd,“ konštatovala europoslankyňa. Ravasz si uvedomuje, že verejnosť čaká rýchle riešenie situácie, ale podľa neho musia konať v prvom rade správne a nie rýchlo.

Podpredseda Mosta-Híd zároveň konštatoval, že si nevie predstaviť spoluprácu so stranou Smer-SD, ak v nej nenastanú potrebné personálne zmeny. Ďuriš Nicholsonová tomuto postoju nerozumie a zdôrazňuje, že strana SaS je v tomto konzistentná. Ravasz zároveň nevylúčil spoločnú koalíciu strany Most-Híd so stranou Dobrá voľba exministra vnútra a zdravotníctva Tomáša Druckera. Dobrá voľba potvrdila, že koaličná strana Most-Híd prejavila záujem o rokovania na tému predvolebnej spolupráce. Strana aktuálne však podľa hovorkyne Martiny Šoltésovej predvolebnú spoluprácu nezvažuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok