Dve tragédie počas noci. Halloweenske párty sa skončili smrťou

TA3 SITA TASR
1.11.2019 21:42

Štyria ľudia prišli o život a prinajmenšom traja ďalší utrpeli zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo v noci na piatok na halloweenskom večierku v prenajatom dome v meste Orinda ležiacom v americkom štáte Kalifornia, neďaleko San Francisca. Dve ďalšie osoby boli počas rovnakej noci zabité na halloweenskom večierku na severovýchode Utahu.

Dve tragédie počas noci. Halloweenske párty sa skončili smrťou
SITA/AP

Dom v meste Orinda v Kalifornii, kde došlo k streľbe, si prenajala cez službu Airbnb žena, ktorá majiteľovi tvrdila, že organizuje rodinné stretnutie pre zhruba desiatku pozvaných. Na večierok však prišlo vyše 100 ľudí a susedia, ktorých hneval hluk, privolali políciu. Tá na mieste objavila troch mŕtvych. Štvrtá osoba zraneniam podľahla po prevoze do nemocnice.

Príčina vypuknutia streľby dosiaľ nie je známa. Nejasný je tiež počet zranených. Príslušné úrady najskôr informovali o štyroch zranených, neskôr však úrad miestneho šerifa uviedol, že presný počet zranených nie je zrejmý, keďže viacerí z nich sa do nemocníc dopravili sami. Otec jedného zo zranených neskôr informoval, že jeho 24-ročný syn je v kóme.

Tragicky sa skončil tiež halloweensky večierok pri mestečku Roosevelt v americkom štáte Utah. Na tamojšej párty, kde sa zišlo zhruba 20 ľudí, na smrť dobodali 22-ročného muža a zastrelili 23-ročnú ženu, uviedol miestny šerif Travis Tucker. Viaceré osoby údajne dom opustili ešte pred príchodom polície. Pri ani jednom z prípadov zataľ nikoho nezadržali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok