Zemetrasenie uväznilo ľudí v budovách, zrútil sa aj hotel

TA3 TASR
31.10.2019 07:55

Filipínský ostrov Mindanao postihlo zemetrasenie o sile 6 a pol stupňa. V dôsledku silných otrasov sa zrútilo niekoľko budov a jeden hotel. V niektorých budovách ostali uväznení ľudia, ktorí museli čakať na pomoc. Hlásia prvých mŕtvych.

Rovnaký región zasiahol otras s magnitúdou 6,6 už v utorok. Vyžiadal si najmenej šesť mŕtvych a vyše 300 zranených. Hypocentrum štvrtkového zemetrasenia sa nachádzalo v hĺbke 22 kilometrov. Lokalizované bolo vo vzdialenosti 37 kilometrov západne od mesta Davao. Rozhlasová stanica DZMM informovala, že v dôsledku otrasov sa zrútil päťpodlažný hotel v meste Kidapawan. Materiálne škody a zranení boli hlásené aj z ďalších oblastí ostrova Mindanao.

Podľa spravodajskej televízie ABS-CBN sa v okamihu zemetrasenia nachádzal meste Davao aj filipínsky prezident Rodrigo Duterte. Jeho hovorca potvrdil, že je v poriadku. Zemetrasenie s magnitúdou 6,3 zasiahlo ostrov Mindanao aj 16. októbra. Vyžiadalo si vtedy najmenej sedem mŕtvych a 215 zranených. Poškodených či zničených bolo vyše 7000 budov.

Filipíny často sužujú zemetrasenia vzhľadom na ich polohu v tzv. Ohnivom kruhu, ktorý je zónou silnej seizmickej a vulkanickej činnosti, obkolesujúcou Tichý oceán. V roku 1990 otrasy s magnitúdou 7,7 usmrtili na severe tejto ostrovnej krajiny takmer 2000 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok