Novú stranu nespokojných farmárov oficiálne zaregistrovali

TA3 TASR
30.10.2019 16:21

Ministerstvo vnútra oficiálne zaregistrovalo politickú stranu Máme toho dosť!. Stoja za ňou nespokojní farmári známi z traktorových protestov. Informovalo o tom tlačové oddelenie strany s tým, že odovzdali viac ako 14.000 podpisov od občanov potrebných na registráciu strany.

Novú stranu nespokojných farmárov oficiálne zaregistrovali
SITA/Branislav Bibel

"V priebehu novembra zvolíme predsedu strany a postavíme kandidátku. Hlási sa nám množstvo ľudí, čo nás nesmierne teší. Chceme byť silným a nekompromisným hlasom regiónov a vidieka," poznamenal člen prípravného výboru Patrik Magdoško.

Novovzniknutá strana zároveň v najbližších dňoch predstaví aj svoje programové priority. Tie majú klásť dôraz na poľnohospodárstvo, boj proti korupcii a oligarchom, ochranu životného prostredia, ale aj pôdy, lesov, podzemných vôd, ovzdušia a dôstojný život pre všetkých občanov Slovenska. Tiež chcú podporiť malé, lokálne firmy vo všetkých odvetviach. Chcú znížiť korupciu a zvýšiť vymožiteľnosť práva.

K strane sa pripojili aj lesníci, ekológovia, zástupcovia ochranárov a rôznych odborníkov z iných sektorov. Na registráciu strany je potrebných aspoň 10.000 podpisov. Po ich odovzdaní má Ministerstvo vnútra do 30 dní rozhodnúť o registrácii strany. Na Slovensku je zatiaľ registrovaných viac ako 150 politických strán a hnutí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok