Kollárovci a kotlebovci pre nové pravidlá menia názvy strán

TA3 TASR
30.10.2019 12:54

Vzhľadom na platnú novelu zákona o politických stranách nesmie strana alebo jej skratka obsahovať meno alebo priezvisko osoby, ktorá je štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu alebo členom prípravného výboru strany.

Kollárovci a kotlebovci pre nové pravidlá menia názvy strán
SITA/Branislav Bibel

Opozičné hnutie Sme rodina - Boris Kollár sa má po novom volať Sme rodina. Pre uviedol to podpredseda poslaneckého klubu hnutia Peter Pčolinský. Strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko mení názov na Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko. Podpredseda klubu strany Martin Beluský potvrdil, že žiadosť o registráciu nového názvu podajú v stredu.

Zákon tiež okrem iného určil stranám limity na počet členov, nová legislatíva má zabrániť kupovaniu strán a upravuje aj nakladanie s finančnými darmi.

Ako uviedla Michaela Paulenová z Tlačového odboru Ministerstva vnútra SR, ku kandidátnej listine pre parlamentné voľby musí strana predložiť zoznam členov najvyššieho orgánu "v počte najmenej 5-násobku členov výkonného orgánu strany alebo zoznam členov politickej strany rovnajúci sa najmenej dvojnásobku počtu kandidátov uvedených na kandidátnej listine politickej strany".

Opozičné hnutie Sme rodina - Boris Kollár sa má po novom volať Sme rodina.

Strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko mení názov na Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok