Expolicajt podáva trestné oznámenie, na súde nahlasujú bomby

TA3 TASR SITA
29.10.2019 12:19

Súd o bývalom policajtovi Ľubošovi Tiefenbachovi, ktorý je obžalovaný zo zneužitia právomocí verejného činiteľa, stále nerozhodol. K jeho spornému zákroku počas služby pritom došlo už pred piatimi rokmi. Zatiaľ posledné pojednávanie zmaril anonym. Na petržalskom okresnom súde až dvakrát za jeden deň policajti hľadali bombu.

Tiefenbach podáva trestné oznámenie, pretože sa podľa neho nezhoduje zápisnica z posledného pojednávania s realitou. Podľa expolicajta uviedla sudkyňa v zápisnici, že bol prítomný jeho obhajca Matej Krajči, ktorý podľa neho prítomný nebol, tvrdí tiež, že zápisnica uvádza prítomnosť svedkov, ktorí sa nedostavili. Sudkyňa pripustila, že mohla zapisovateľka urobiť chybu a že zápisnicu skontroluje s audiozáznamom z pojednávania.

Na petržalskom súde v utorok zatiaľ vypovedal svedok Boris Hajdák, ktorý mal mať telefonický rozhovor s poškodenou Máriou Bartlovou, ktorej mama Marta bola Tiefenbachom počas cestnej kontroly obmedzená na slobode. Obhajca obžalovaného sa chcel pýtať svedka na údajne užívanie drog Márii Bartlovej. Tieto otázky však prokurátor namietal a sudkyňa námietkam vyhovela.

Ľuboš Tiefenbach stojí pred súdom pre incident s dvoma ženami - matkou a dcérou zastavenými pri cestnej kontrole v bratislavskej Petržalke v roku 2014. Na internete sa následne objavilo video, na ktorom počas kontroly použil voči vodičke donucovacie prostriedky. Tie orgány činné v trestnom konaní vyhodnotili ako neprimerané. Podľa obžalovaného však vodička nemala potrebné doklady od auta a voči hliadke sa správala agresívne, za čo ju predviedli na policajné oddelenie. Zaistenie na video nakrútila jej dcéra.

Na bratislavskom okresnom súde, kde sa koná proces s Tiefenbachom, už druhý raz počas jedného dňa nahlásili bombu. Policajti museli opäť miesto prehľadávať a zúčastnených evakuovať.

Témy: bomba policajt Sud
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok