Mladý turista zneuctil sochu Jana Husa, usvedčili ho kamery

TA3 TASR
29.10.2019 08:33

Mladý britský turista dostal pokutu 10.000 českých korún za pohanenie súsošia Jána Husa na pražskom Staromestskom námestí. K spáchaniu priestupku došlo v pondelok, keď sa v Českej republike oslavovalo 101. výročie vzniku Československa. Totožnosť a miesto pobytu páchateľa tohto zrejme recesistického skutku bolo zistené za pomoci záberov z bezpečnostných kamier.

Mladý turista zneuctil sochu Jana Husa, usvedčili ho kamery
Facebook.com/Městská policie hl. m. Prahy

Informoval o tom v utorok spravodajský server Novinky.cz. "V deň štátneho sviatku policajná hliadka zistila, že na jednu z hláv súsošia Jána Husa, ktoré sa nachádza na Staromestskom námestí, niekto položil umelý penis," uviedla hovorkyňa pražskej mestskej polície Irena Seifertová.

K poškodeniu sochy však podľa nej našťastie nedošlo. Brit po zotmení umiestnil predmet na jednu z vedľajších postáv súsošia, keďže na hlavu Jána Husa podľa všetkého nedosiahol. Policajti ho objavili v neďalekom hoteli a k svojmu činu sa okamžite priznal.

"Za priestupok proti verejnému poriadku, konkrétne za vzbudzovanie verejného pohoršenia, dostal od mestských policajtov pokutu vo výške 10.000 korún (392 eur), ktorú na mieste zaplatil. Predmet musí odborne odstrániť povolaný správca, aby súsošie neutrpelo ďalšiu ujmu," dodala hovorkyňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok