Muž uviazol na komíne a visel tam 12 hodín. Nezachránili ho

TA3 TASR
28.10.2019 22:53

Záchranári v meste Carlisle na severozápade Anglicka zasahovali pri nezvyčajnom incidente. Muž uviazol vo veľkej výške na komíne. Potom, ako vyše 12 hodín visel dolu hlavou, napokon zomrel. Prečo na komín vyliezol a čo presne sa stalo, zatiaľ nie je jasné.

Záchranári v meste Carlisle v severozápadnom Anglicku sa v pondelok snažili pomôcť mužovi, ktorý uviazol na takmer 90 metrov vysokom komíne. Muž však záchrannú akciu neprežil. Informovala o tom na svojej webovej stránke stanica BBC. Záchranárov ku komínu privolali popoludní. Na mieste zasahoval aj vrtuľník a špeciálny žeriav a cesty okolo komína uzavreli. Snímky z miesta nešťastia zachytávajú muža, ktorý visí na okraji komína hlavou nadol.

Telo muža sa podarilo zniesť krátko po 17.00 h miestneho času (18.00 h SEČ). Polícia však krátko na to potvrdila, že muž je mŕtvy. To, ako sa muž na komín budovy bývalej pradiarne dostal, nie je známe, rovnako ako ani dôvod jeho výstupu, uvádza na svojej webovej stránke stanica Sky News.

Záchranu podľa polície v grófstve Cumbria sťažovala poloha, v akej sa muž nachádzal. Ten zo začiatku so záchranármi komunikoval, no niekoľko posledných hodín nereagoval. Muža sa podľa Sky News snažili zachrániť pomocou vrtuľníka, čo sa však nepodarilo pre obavy o jeho bezpečnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok