Mečiar sa vracia, mal by viesť nové hnutie Slovenská liga

TA3 SITA TASR
28.10.2019 14:38

Bývalý premiér a dlhoročný líder Hnutia za demokratické Slovensko Vladimír Mečiar sa vracia do politiky. Ako informovala bývalá poslankyňa za HZDS Eva Zelenayová, Mečiar povedie hnutie Slovenská liga. Podpredseda ligy a bývalý Mečiarov človek Tibor Cabaj však nepotvrdil, že expremiér sa definitívne rozhodol viesť hnutie.

Mečiar sa vracia, mal by viesť nové hnutie Slovenská liga
SITA/Andrea Mezeiová

„Obdobie vzniku štátu bolo obdobím vlastenectva, terajšie sa vyznačuje jeho hanobením. Hanobením ľudí, ktorí viedli zápas o štát, ale zreteľný je aj pokus o vymazanie historickej väzby k jeho základom a úcty k hodnotám, na ktorých tento štát vznikol. Nie je mi to ľahostajné a preto som sa rozhodol vstúpiť do politiky s hnutím Slovenská liga. Urobíme všetko preto, aby sme zabránili rozvratu spoločnosti a vrátili do jej života dôstojnosť,“ objasnil dôvody svojho návratu do politiky Mečiar.

Čo to však v praxi znamená? Bude Mečiar lídrom nového hnutia, ako hovorili medializované informácie?  "Nepovedal, že nie. Ale nepovedal rovno, že už. Očakávam, že sa vyjadrí v najbližšom čase," povedal pre portál Teraz.sk Tibor Cabaj. Dodal, že jeho strana Vladimíra Mečiara už dávnejšie oslovila s ponukou. "Oslovili sme ho, on sa musí rozhodnúť," povedal Cabaj. Slovenská liga podľa neho vznikla premenovaním subjektu s názvom Nový parlament, ktorý na Slovensku pôsobí už roky. V tejto chvíli má troch štatutárov, ktorí zároveň pôsobia ako podpredsedovia strany. Jedným z nich je práve Cabaj.

Bývalý trojnásobný premiér SR Vladimír Mečiar roky šéfoval hnutiu HZDS. Naposledy kandidoval vo voľbách v roku 2012, keď jeho kedysi dominantné hnutie získalo menej ako jedno percento hlasov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok