Weiss pred odvetou s Videotonom: Je to otvorený zápas

TA3, TASR
25.7.2012 16:50

Futbalisti Slovana Bratislava absolvovali posledný tréning pred cestou do maďarského Székesfehérváru, kde ich vo štvrtok čaká odveta 2. predkola Európskej ligy UEFA s tamojším FC Videoton.

Weiss pred odvetou s Videotonom: Je to otvorený zápas
TA3

Krátky poludňajší tréning, ľahký obed a popoludňajšiu cestu autobusom do Székesfehérváru absolvovali v stredu futbalisti Slovana Bratislava pred štvrtkovou odvetou 2. predkola Európskej ligy UEFA 2012/2013 s FC Videoton. Tam zverencov trénera Vladimíra Weissa čakal ešte v čase zápasu 20.30 h oficiálny tréning, po ktorom by mal mať kormidelník "belasých" jasnejšie v tom, aká zostava sa pokúsi uspieť v nie príliš najľahšej pozícii po domácej minulotýždňovej remíze 1:1.

Weiss nebude môcť počítať so zranenými Igorom Žofčákaom a Jiřím Kladrubským, s tímom neodcestoval Juraj Piroska, ktorého preradili do B-tímu z výkonnostných dôvodov. "Igor Žofčák je stále zranený, nie je to stopercentné a ešte to mesiac potrvá, Jirko Kladrubský nebude k dispozícii, je zranený," povedal médiám bývalý reprezentačný tréner SR a na margo postupových šancí skonštatoval: "Je to otvorený zápas, samozrejme domáci majú gól navyše a my musíme dať gól. Tomu bude prispôsobená aj taktika. Nechceme ale hrať naivne, rešpektujeme ich silu, ktorú ukázali najmä v defenzíve. Sú dobre organizovaní a my musíme byť trpezliví. Musíme dať gól a žiadny nedostať."

Na Pasienkoch sa Videoton Fehérvár prezentoval kvalitným herným prejavom a ukázal svoje nesporné kvality. "Prvý pohárový zápas sme nezvládli úplne na 100 percent, lebo sme dostali gól. Maďari majú skúsených zahraničných hráčov a dvoch maďarských reprezentantov s dobrým skúseným trénerom, ktorý si vo svetovom futbale už čo to odskákal. Musíme hrať dobre vzadu a byť nebezpeční vpredu. Musíme viac behať, ale to vás v pohárovej Európe takýto zápas prinúti," naznačil recept na úspech kouč 6-násobného slovenského majstra.

Slovanisti, ktorí v lige naposledy prehrali v Košiciach, kde kouč aj šetril niektorých hráčov, si pred tréningom rozanalyzovali na videu prvý zápas: "Pozreli sme si video z prvého zápasu, čo sme robili zle. Stále nám vyvstávala jedna vec, že sme robili strašne veľké ihrisko, teraz to bude treba určite zužovať a zmenšovať. Ak budeme hrať v defenzíve tak ako v prvom zápase, môžeme uspieť. Určite na nich nevyletíme od prvých minút, to by bola doslova smrť. Musíme hrať s pokojom, v prvom rade nedostať gól a nejaký streliť," vyjadril sa obranca Lukáš Pauschek.

Súboj sa mal pôvodne hrať o 20.15 , ale na žiadosť maďarského klubu ho UEFA posunula o štvrťhodinu neskôr. Rozhodovať ho bude ako hlavný arbiter Francúz Antony Gautier. Úspešnejší z tejto dvojice 2. predkola sa v ďalšej fáze stretne s lepším z luxembursko-belgického dua Differdange 03 - KAA Gent. Pred týždňom vyhral Gent na ihrisku jeho súpera 1:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok