V Pakistane opäť dochádza k stretom vládnych jednotiek a militantov

TASR
18.10.2011 07:18

Životy najmenej deviatich vojakov a 14 vzbúrencov si v pondelok vyžiadali boje medzi pakistanskými polovojenskými jednotkami a predpokladanými islamistickými militantmi v kmeňovom regióne pri hraniciach s Afganistanom.

V Pakistane opäť dochádza k stretom vládnych jednotiek a militantov

V oblasti dochádza k zrážkam medzi vládnymi jednotkami a militantmi pomerne často, ale podobné boje na pakistanskej strane kmeňového regiónu sú nezvyčajné. Vládne jednotky uskutočnili záťah na útočiská predpokladaných militantov skrývajúcich sa v provincii Chajbar Paštúnchvá. K stretu došlo v obci Akka Chál.


Hovorca pakistanskej armády Athar Abbás potvrdil počet usmrtených vojakov s tým, že patrili k polovojenskému pohraničnému oddielu, ktorý bojuje na severozápade krajiny pod centrálnym velením Islamabadu. Na podporu vojakom poslali bojový vrtuľník.


Bezprostredne nebolo známe, ktorá militantná skupina sa stala terčom vojenskej operácie. V oblasti je najsilnejšou militantnou skupinou Pakistanský Taliban, ktorého častým cieľom sú kamióny s dodávkami zásob pre jednotky NATO v Afganistane, uviedla agentúra AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok