NHL: Capitals v predĺžení obrátili, Colorado vysoko zdolalo Vegas

TA3 SITA
26.10.2019 07:57

Šesť piatkových zápasov NHL neprinieslo ani jedno slovenské predstavenie na ľade. Obranca Toronta Martin Marinčin bol iba medzi zdravými náhradníkmi pri víťazstve svojho tímu nad San Jose 4:1. Útočník Washingtonu Richard Pánik je zranený, preto sa nemohol podieľať na skvelom obrate Capitals na ľade Vancouveru z 1:5 na 6:5 po predĺžení.

NHL: Capitals v predĺžení obrátili, Colorado vysoko zdolalo Vegas
SITA/AP

Nathan MacKinnon sa stal prvým hráčom v histórii tímu Colorado Avalanche, ktorý bodoval v desiatich zápasoch na začiatku súťažného ročníka. Colorado zvíťazilo na ľade Vegas hladko 6:1 a MacKinnon si pripísal dve asistencie. Celkovo má na konte 5 gólov a 9 asistencií. Nazem Kadri a Matt Calvert pridali po dva góly a brankár Philipp Grubauer 25 zákrokov. Francúzsky útočník Pierre-Édouard Bellemare sa proti svojmu bývalému tímu Vegas uviedol troma bodmi (1+2), bol to jeho prvý trojbodový zápas v kariére v NHL. Colorado je po ôsmom víťazstve v sezóne lídrom Západnej konferencie NHL.

V spoločnej histórii tímov Colorado Avalanche a jeho predchodcu Québec Nordiques predviedli desaťbodové šnúry v úvode sezóny až šiesti hokejisti. Patrí medzi ne aj slovenská legenda Peter Šťastný, Švéd Mats Sundin či kanadský elegán Joe Sakic. "Vie byť veľmi dominantný v zápasoch a to rozličným spôsobom. Je pre mňa pozitívny signál, že takto dokáže prispievať. A najmä, že po desaťzápasovej sérii s bodmi stále nie je úplne šťastný zo svojich výkonov," uviedol tréner Colorada Jared Bednar na adresu MacKinnona.

Ešte o jedno víťazstvo a dva body viac ako Colorado získalo Buffalo a s 19 bodmi kraľuje celej súťaži. Buffalo zvíťazilo na ľade Detroitu 2:0 aj vďaka 41 zákrokom Linusa Ullmarka. Švédsky gólman si pripísal prvý shutout v sezóne a tretí v kariére. Na triumfe Sabres majú veľký podiel aj Jack Eichel s dvoma asistenciami a Sam Reinhart s gólom a asistenciou. Detroit prehral siedmykrát v sérii a na Východe je predposledný.

"Dosiahli sme z môjho pohľadu najpríjemnejšie víťazstvo v sezóne. Predchádzajúci deň sme prehrali spôsobom, z ktorého som bol sklamaný (2:6 na ľade Rangers - pozn.). V krátkom čase sme však dokázali nadviazať na náš herný plán a podľa neho aj hrať," rád skonštatoval Ralph Krueger, tréner Buffala, na webe NHL. "Len som sa snažil zostať čo najdlhšie na nohách a urobiť zo seba veľkého. Bol to zákrok, ktorý raz za čas vyjde a inokedy zasa nemusí. Dnes to vyšlo v môj prospech," komentoval Ullmark zneškodnený pokus Valtteriho Filppulu z úniku za stavu 0:0 ešte v prvej tretine.

Výsledkové sumáre NHL - piatok:

Vegas - Colorado 1:6 (1:2, 0:3, 0:1)

Toronto - San Jose 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

New Jersey - Arizona 3:5 (2:1, 1:2, 0:2)

Ottawa - New York Islanders 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)

Detroit - Buffalo 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Vancouver - Washington 5:6 po sam. nájazdoch (2:1, 3:1, 0:3 - 0:0, 0:1)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok