Sagan v záverečnej previerke druhý za Greipelom

TASR, SITA
25.7.2012 12:10

Peter Sagan obsadil druhé miesto na pretekoch Bavaria Profronde van Stiphout v holandskom Helmonde. Dvadsaťdvaročný jazdec stajne Liquigas-Cannondale absolvoval podujatie, rovnako ako pondelňajšie kritérium v Aalste, kde zvíťazil, v rámci prípravy na olympiádu v Londýne.

Sagan v záverečnej previerke druhý za Greipelom
SITA

Sagana v Helmonde predbehol iba ďalší skvelý špurtér, Nemec Andre Greipel. Na tretej priečke skončil domáci pretekár Steven Kruijswijk. Sagan tak pokračuje v skvelých výkonoch, ktoré predvádza od začiatku prebiehajúcej sezóny a vyšperkoval ich na Tour de France. Pri svojom premiérovom štarte na najslávnejších pretekoch sveta vyhral tri etapy a získal zelený dres pre víťaza súťaže aktivity.

Slovenský cyklista ešte v pondelok v belgickom Aalste zaknihoval už svoj 19. etapový triumf v sezóne. "Mojím najbližším cieľom je olympiáda. Opäť to budú jednodňové preteky a pri takých potrebujete mať aj šťastie," uviedol Sagan do kamier belgickej televízie. Na otázku reportéra, či si uvedomuje, že sa z neho stáva obrovská hviezda, odpovedal: "Áno, ale príliš na to nemyslím. Som obyčajný pretekár a sústredím sa na svoj bicykel."

Preteky jednotlivcov s hromadným štartom sú na programe hneď v úvodný deň olympiády 28. júla. Organizátori pripravili 250 kilometrov dlhú trať so štartom na londýnskom The Mall, pričom cyklisti musia absolvovať aj deväť okruhov po 15,5 km okolo kopca Box Hill, čo predstavuje asi 2600 metrov stúpania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok