Odkiaľ je 39 mŕtvych? Kamión prišiel do Anglicka trajektom

TA3 SITA
24.10.2019 11:13

Britskí vyšetrovatelia stále vypočúvajú 25-ročného šoféra kamiónu, v ktorého návese sa našlo 39 mŕtvych tiel. V súvislosti s tragédiou polícia v Severnom Írsku urobila už dve razie v domoch, ktoré sú spájané so zatknutým mužom. V teréne pôsobia policajní úradníci, aby pomáhali a identifikovali akékoľvek „skupiny organizovaného zločinu", ktoré mohli hrať v tomto incidente úlohu.

Britská polícia v grófstve Esex pokračuje vo vypočúvaní vodiča kamiónu, v ktorom našli 39 mŕtvol. Dvadsaťpäťročného Moa Robinsona z Portadownu v okrese Armagh zatkli v stredu pre podozrenie z vraždy. Policajti v Severnom Írsku medzičasom prehľadali dva domy a vyšetrovatelia pracujú na identifikácii "organizovaných kriminálnych skupín, ktoré mohli v prípade zohrať rolu".

Kamión sa do anglického prístavu Purfleet preplavil trajektom z belgického Zeebrugge. Objavili ho v noci z utorka na stredu v priemyselnom parku Waterglade v juhoanglickom meste Grays. O identite 39 obetí polícia zatiaľ stále nič bližšie neprezradila. Vie sa zatiaľ iba toľko, že medzi obeťami je aj jeden tínedžer. Podľa britských médií ide pravdepodobne o migrantov, tieto informácie však zatiaľ nie sú potvrdené.

Bulharské ministerstvo zahraničných vecí v stredu podvečer oznámilo, že kamión má bulharské poznávacie značky, konkrétne z mesta Varna, a patrí spoločnosti, ktorú vlastní istá žena z Írska. Považuje však za "vysoko nepravdepodobné", že by obete boli Bulhari. Vyšetrovanie prípadu naďalej pokračuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok