Slovan zdolal v príprave Petrohrad 2:1, rozhodol Ölvecký

TASR, TA3
24.7.2012 21:09

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili vo svojom prvom prípravnom zápase pred novou sezónou Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď si v utorok na domácom ľade poradili s ďalším účastníkom súťaže SKA Petrohrad 2:1.

Triumf "belasých" zariadili útočníci Vladimír Dravecký a Peter Ölvecký, za hostí sa strelecky presadil Petr Průcha.

Slovan Bratislava - SKA Petrohrad 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Góly: 10. Dravecký (Kytnár), 54. Ölvecký (Šťastný, Daňo)- 47. Průcha (Thoresen, Martensson). Vylúčení: 2:5. Presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodcovia: Baluška - Tvrdoň, Výleta. Divákov: 7603.

zostavy:
Slovan: Konrád - Tabaček, Boumedienne, Printz, Ďatelinka, Štajnoch, Švarný, Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Dravecký, Kytnár, Bakoš - Kukumberg, Lipiansky, Bartánus - Daňo, Šťastný, Ölvecký
Petrohrad: Štěpánek - Dallman, Kalinin, Pervyšin, Čudinov, Berďukov, Alexandrov, Malenkich - Průcha, Martensson, Thoresen - Makarov, Kučeriavenko, Klimenko - Monachov, Skropcov, Koroľov - Davidov, Avtomov, Konozov

Od úvodných sekúnd sledovali diváci rýchly a zaujímavý hokej v podaní oboch mužstiev. Aktívnejšie vstúpili do zápasu domáci, ktorých tlak mohol v 3. minúte zúročiť obranca Tabaček, no jeho prudká strela z medzikružia minula cieľ. Skóre otvoril v 10. minúte Dravecký, ktorý zaskočil Štěpánka šikovným zakončením spoza brány - 1:0. Už o dve minúty Šťastný ideálne našiel Daňa, ktorý z prvej netrafil Štěpánkovu bránu. Vyrovnanie mal v 17. minúte na hokejke Monachov, no Konráda zachránila žŕdka. Slovan v závere tretiny ešte ustál 25-sekundovú presilovku súpera o dvoch hráčov.

Kvalitný hokej s patričným nábojom pred solídne zaplneným hľadiskom pokračoval aj v druhom dejstve. V 25. minúte sa dostal do šance Švarný, ale súperov brankár prečítal jeho úmysel. Petrohrad, ktorý nastúpil bez Afinogenova, Arťuchina či Weinhandla, nevedel na "belasých" nájsť účinný recept a naopak sa musel často brániť útokom Slovana. V predposlednej minúte prostrednej časti mohol zvýšiť v brejku dvoch proti jednému Kytnár, ale pred odkrytou bránou mu po prihrávke Vondrku nesadol puk na hokejku.

Favorizovaní hostia sa dočkali vyrovnania v 47. minúte, keď sa Thoresen po vhadzovaní natlačil do šance a jeho prihrávku spoza bránky upratal za Konrádovu chrbát Průcha - 1:1. Slovan sa aj po inkasovanom góle tlačil pred bránku a jeho zaslúžený triumf zariadil Ölvecký, ktorý zužitkoval ideálnu prihrávku Šťastného - 2:1. Štvrtý útok domácich mohol vzápätí pridať ďalší gól, no tentoraz Petrohradu pomohla žŕdka. V závere sa ruský tím ešte v oslabení pokúsil o hru bez brankára, no stav sa už nezmenil.

Vladimír Dravecký, útočník Slovana a autor gólu: "Som veľmi rád, že sa mi podarilo streliť gól, no v prvom rade som vďačný za víťazstvo. Zvládli sme prvý prípravný zápas proti silnému súperovi, čo je dôležité. Som veľmi šťastný a dovolím si povedať, že i celé mužstvo. Myslím si, že naše víťazstvo bolo zaslúžené. Na to, že to bola len príprava, prišlo veľa divákov. V takej atmosfére sa hrá vždy výborne."

Andrej Šťastný, útočník Slovana: "Pomohol nám prvý gól. V prvej tretine sme mali navrch, v druhej naopak trocha poľavili. Súper vyrovnal šťastným gólom, ale napokon sme strhli víťazstvo na našu stranu. Sám som mal dve gólové šance, škoda že to tam nepadlo. Celkovo však hral náš útok dobre, kiež by to takto vyzeralo aj v KHL."

Marko Daňo, útočník Slovana: "V zápase som nebol nervózny, bol to zápas ako každý iný. Nepozeral som sa na to, proti komu hrám. Samozrejme, KHL je iná súťaž, ale sústredil som sa predovšetkým na svoj výkon. Som rád, že náš útok dostal na ľade veľa priestoru a že sme strelili gól."

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Na začiatok sezóny sa hralo v dobrom tempe. Moje mužstvo sa k novej úlohe v novej súťaži postavilo myslím si veľmi dobre. Čo nás môže najviac mrzieť je to, že sme nevyužili množstvo šancí. Na tom ešte musíme poriadne zapracovať."

Miloš Říha, tréner Petrohradu: "Tento zápas bol pre nás naozaj prípravný, nastúpili sme naň z hrubej kondičnej prípravy. Neprikladali sme mu takú dôležitosť ako Slovan, na ľade to bolo vidieť. Každopádne to bolo na začiatok svižné a bojovné stretnutie. Videli sme množstvo pekných momentov, no i hrubých chýb. Musím vyzdvihnúť kulisu, ktorá bola na prípravný zápas nádherná."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok