Slávne El Clasico museli posunúť, protesty spôsobujú priveľké napätie

TA3 TASR
18.10.2019 12:52

Prestížne futbalové El Clasico v rámci španielskej La Ligy medzi FC Barcelonou a Realom Madrid, ktoré sa malo hrať pôvodne 26. októbra preložili na neskorší termín. Dôvodom sú na rovnaký deň v katalánskej metropole naplánované a vopred ohlásené protesty a demonštrácie.

Verdikt vyriekla súťažná komisia najvyššej španielskej súťaže. Hrať sa malo na Camp Nou, ale napätá situácia pre politické protesty odohranie duelu v pôvodnom termíne zmarilo. Oba kluby sa teraz môžu do 21. októbra (do 10.00 hod.) dohodnúť na novom termíne. Ak sa im to nepodarí, dátum určí komisia.

Vedenie ligy pôvodne chcelo, aby si mužstvá vymenili poradie zápasov a prvý by sa hral v Madride. Barca aj Real to však odmietli. Vo veci zasiahla aj národná federácia, ktorá odporučila po konzultácii s vládou zápas nehrať, pretože by to bolo veľké bezpečnostné riziko. Očakáva sa, že zápas preložia na december ešte pred zimnú prestávku.

V Barcelone prebiehajú protesty proti pondelňajšiemu rozsudku Španielskeho najvyššieho súdu nad katalánskymi politikmi. Z nich deväť dostalo tresty od 9 do 13 rokov väzenie nepodmienečne za usporiadanie referenda v roku 2017. Protesty v Katalánsku prerástli do násilných stretov s políciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok