Už majú všetko. Prokurátor doručil ďalšiu komunikáciu z Threemy

TA3 TASR
17.10.2019 17:30

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta doručil súdu údajnú komunikáciu Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema. Podľa Šantu má tak senát Špecializovaného trestného súdu, ktorý rozhoduje v kauze televíznych zmeniek, už kompletnú komunikáciu.

Už majú všetko. Prokurátor doručil ďalšiu komunikáciu z Threemy
TASR/Jakub Kotian

Na pojednávaní vypovedali ako svedkovia exmanželka obžalovaného Pavla Ruska Viera Rusková, obvinený v kauze Technopol Jozef Dučák a niekdajší majiteľ produkčného domu Forza a súčasný prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

Pojednávanie pokračuje 28. októbra naplánovaným vypočúvaním Sylvie-Klaus Volzovej. Tá je bývalá spoločníčka Pavla Ruska v TV Markíza, ktorá bola súčasťou kauzy Gamatex. Z objednávky jej vraždy je Rusko obžalovaný v inom konaní. Obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rusko podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Aghom, ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky.

Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Marian Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a obžalovaný v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Pavol Rusko je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok