SNS chce podporiť výstavbu podnikových bytov, navrhla systém investícií

TA3 TASR
16.10.2019 12:16

Koaličná Slovenská národná strana navrhne systém podpory výstavby podnikových bytov. Uviedol to vo vyhlásení po spoločnom rokovaní s predstaviteľmi Konfederácie odborových zväzov predseda národniarov Andrej Danko.

"V diskusii sme sa osobitne venovali podnikovým bytom. SNS navrhla systém investícií do bytov zrýchleným odpisovaním - šesť rokov, s výmerou 100 metrov štvorcových, so zvýhodnením daní pre takéto byty," priblížil myšlienku šéf parlamentu. "Dnes sme sa s KOZ dohodli, že oni vypracujú ešte legislatívne doplnenie (myšlienky) podnikových bytov tak, aby sa to týkalo aj štátnych zamestnancov a aby sme daňové zvýhodnenie vedeli preniesť aj do motivácie investovať do podnikových bytov, osobitne v štátnej sfére," dodal Danko.

Pripomenul zároveň opatrenia, ktoré jeho strana počas volebného obdobia presadila v prospech zamestnancov a dôchodcov. KOZ pri návrhoch sociálnych zákonov, ktoré sa prerokovávajú v parlamente, môže podľa Danka rátať s podporou od SNS.

Podľa prezidenta KOZ Mariána Magdoška odborári doteraz z politických strán spolupracovali len so stranou Smer-SD, pretože nemali ponuku od inej strany. "Prišla (teraz) požiadavka (na spoluprácu) aj od SNS. Diskutujeme o programových prienikoch, jednak do budúcna, ale diskutujeme aj o aktuálnej situácii," priblížil Magdoško. "Prioritami pre nás zostávajú právne, sociálne a ekonomické záujmy zamestnancov, ako aj daňová reforma, dôchodky a program aktívneho starnutia," dodal na brífingu prezident KOZ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok