NAKA udrela na bývalých príslušníkov SIS, skončili v putách

TA3 TASR
15.10.2019 13:15

Policajti NAKA mali zadržať tri osoby v súvislosti s násilnou, drogovou trestnou činnosťou a nedovoleným ozbrojovaním. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Nejde o hocikoho - podľa medializovaných informácií skončili v putách Pavol Forisch, Ján Feranec a Stanislav Žiaran.

"Zatiaľ boli zadržané tri osoby, procesné úkony v tejto chvíli naďalej pokračujú. Úkony polície naďalej pokračujú a ďalšie informácie poskytnú hneď, ako to procesná situácia dovolí," dodala polícia. Jeden z údajných zadržaných, Pavol Forisch, sa zviditeľnil ako informátor poslanca SaS Jozefa Rajtára a tým, že údajne stál za ohováraním europoslankyne Lucie Nicholsonovej, že sa venuje obchodu s bielym mäsom. O zadržaní trojice informovali tvnoviny.sk.

Opozičný poslanec Rajtár tvrdí, že stretol zadržaného expríslušníka Slovenskej informačnej služby Forischa naposledy niekedy v roku 2018 a o jeho zadržaní sa dozvedel len z médií. Spoluprácu s Forischom Rajtárovi v minulosti vyčítali jeho bývalí kolegovia zo strany SaS. „Ťažko si urobiť teraz úsudok, pri týchto mocenských zložkách je to veľmi ťažké posúdiť,“ povedal Rajtár.

Rajtár hovorí, že bývalý príslušník SIS mu doniesol niektoré informácie, ktoré posunul orgánom činným v trestnom konaní. „A tie boli cenné pre tieto orgány a takisto som tlačil na vyšetrovanie závažných trestných činov. Takže tieto informácie a ich odovzdanie boli užitočné pre spoločnosť,“ zdôraznil Rajtár s tým, že oznámiť informácie o spáchaní trestného činu je povinnosťou zo zákona. „Keď ja dostanem nejaké informácie, ktoré vyzerajú, že to je trestný čin, tak ich odstúpim orgánom činným v trestnom konaní. Veď to je povinnosť každého občana,“ dodal Rajtár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok