Chápeme rozhorčenie ľudí. Haščák odmieta tvrdenia z nahrávky

TA3 TASR SITA
15.10.2019 12:34

Šéf Penty Jaroslav Haščák sa obšírnejšie vyjadril k podozreniam, ktoré vyplynuli zo zverejnenej nahrávky Mariana Kočnera a Dobroslava trnku. Hovorili na nej i o vydieraní Haščáka nahrávkami Gorily či kupovaní poslancov pri voľbe generálneho prokurátora za vlády Ivety Radičovej, ktoré mal Haščák "sponzorovať". Finančník všetko odmieta.

Chápeme rozhorčenie ľudí. Haščák odmieta tvrdenia z nahrávky
TASR/Martin Baumann

Spolumajiteľ investičnej skupiny Penta Jaroslav Haščák sám písomne kontaktoval, ešte pred pondelkovým zverejnením nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera s Dobroslavom Trnkom, vyšetrovateľa a vyjadril ochotu vypovedať, ak o to bude záujem. Uvádza sa to v stanovisku, ktoré zaslal hovorca skupiny Penta Martin Danko. Ten zároveň pripomenul, že Haščák už v stanovisku, ktoré zverejnil v pondelok, odmietol, že by kedykoľvek komukoľvek platil za akékoľvek nahrávky, ktoré sa týkajú kauzy Gorila.

Kočnerove vyjadrenia v nahrávke označil hovorca Penty za "konšpirácie samotného Kočnera". Danko tiež zdôraznil, že skupina chápe „rozhorčenie, či šok, ktorý zverejnenie nahrávky v spoločnosti vyvoláva", k zverejneným informáciám je však podľa nich potrebné pristupovať vecne a snažiť sa ich najskôr overiť. "V opačnom prípade sa podieľajú na šírení dezinformácií a prispievajú tak výdatnou mierou k tomu, že sa mažú rozdiely medzi štandardnou mediálnou scénou a konšpirátormi," dodala Penta.

Denník N uverejnil zvukovú nahrávku medzi Marianom Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, kde sa hovorí o kompromitujúcich materiáloch zo spisu Gorila. Kočner v nej tiež varoval Trnku, že ho zabijú. Dôvodom malo byť, že Trnka sa pokúsil vydierať šéfa Penty Jaroslava Haščáka Gorilou, teda nahrávkou jeho rozhovorov v konšpiračnom byte, o ktorej bol Haščák presvedčený, že už neexistuje.

 

Čo zaznelo na nahrávke:
Kočner Trnkovi: „Chcem vedieť, kto nakopíroval tie vzorky, ktoré ste poslali Haščákovi. Chcem vedieť, koľko kópií je z toho urobených, okrem tej, ktorú som ti zobral. Chcem vedieť, prečo si to urobil a prečo si ma potom klamal. Takže spusť.“

Kočner: „A hovor teraz len pravdu. Lebo len pravda ťa zachráni a možno zachráni aj tvojho syna, ktorý si to takisto odserie. Lebo si to odserieš ty, prehráš súd, odj..ú ťa, pôjdeš do basy a tvojmu synovi zničia život. Tak rozprávaj a prestaň ma klamať, lebo keď ma budeš klamať, tak uvidíš, čo potom spravím s tebou."

Kočner: „Prečo ste išli vydierať toho Haščáka? Čo si od toho očakával? Do p..e, vieš, že je to môj kamarát. Vieš, k…a, že je to človek, ktorý okrem iného pomáhal, do p..e, a kupoval poslancov, keď si sa mal stať generálnym prokurátorom."
Zdroj: Denník N

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok