Blahová pre Čistý deň čelí žalobám. Neopodstatnené, reaguje

TA3 TASR
10.10.2019 11:56

Poslankyňa národnej rady Natália Blahová bude čeliť žalobám za poškodenie dobrého mena a ohováranie.

Blahová pre Čistý deň čelí žalobám. Neopodstatnené, reaguje
SITA/Milo Fabian

Žaloby na ňu podľa TV Markíza podali riaditeľ resocializačného centra Čistý deň Peter Tománek, rovnako chovanci toto zariadenia a ich rodiny. "Od Blahovej, ktorá ako prvá upozornila na možné sexuálne zneužívanie chovankýň centra, údajne žiadajú verejné i písomné ospravedlnenie," informuje televízia na svojom spravodajskom webe.

Muža (26), ktorý mal sexuálne zneužiť chovankyňu resocializačného zariadenia Čistý deň, stále súdia. Obvineným zo sexuálneho zneužívania troch klientiek bol aj bývalý psychológ. Súd mu v roku 2018 uložil trest odňatia slobody vo výmere 32 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú lehotu v trvaní troch rokov.

Súdne žaloby za údajné ohováranie a poškodzovanie dobrého mena, ktorým Blahová čelí, považuje ona sama za úplne neopodstatnené. "Napadnuté veci sú vyjadrenia, ktorými som citovala oficiálne zistenia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, respektíve výpovede, uskutočnené pred orgánmi polície," upozornila Blahová v súvislosti so žalobami podanými na Okresnom súde v Trnave. Myslí si, že ide len o "neuspokojenú snahu manželov Tománkovcov o mediálnu pozornosť". Počin sťažovateľov sa jej javí absurdný o to viac, ak v kauze padol súdny verdikt, ktorým bol bývalý psychológ v centre odsúdený za sexuálne zneužívanie, ďalšieho muža v prípade stále súdia. Blahová tiež naznačila, že existujú dôvody a podnety pre pokračovanie vo vyšetrovaní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok