Kočnerovu volavku Zsuzsovú previezli z väzby. Preštuduje si spis

TA3 SITA TASR
7.10.2019 10:08

Alenu Zsuzsovú, ktorá je považovaná za pravú ruku a "volavku" obvineného podnikateľa Mariana Kočnera, previezla ráno do Nitry policajná eskorta. Dôvodom má byť jej oboznámenie sa so spisom v prípade vraždy Jána Kuciaka.

Zsuzsová je jednou z obvinených v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. Už vyše roka je vo vyšetrovacej väzbe. Do nitrianskej expozitúry ju previezli, aby sa oboznámila so spisom, so všetkými dôkazmi a svedeckými výpoveďami v prípade vraždy Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Vyšetrovateľ chce totiž uzavrieť vyšetrovanie vraždy a dať návrh na podanie obžaloby prokurátorovi. Informoval o tom portál tvnoviny.sk. 

Zavraždený Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov. Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Obvinených je päť osôb – Alena Zsuzsová, ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Szabó, ktorý mal strieľať, Miroslav Marček, ktorý ho mal na miesto činu doviezť, Zoltán Andruskó ako sprostredkovateľ a Marián Kočner, ktorý si mal vraždu novinára objednať. Všetci obvinení sú vo väzbe.

Kto je kto v prípade Kuciak:
Údajný objednávateľ vraždy: M. Kočner
Údajná objednávateľka, sprostredkovateľka a Kočnerova "volavka": Alena Zsuzsová
Údajný sprostredkovateľ, ktorý spolupracuje s políciou: Zoltán Andruskó
Bývalý vyšetrovateľ, o ktorom sa pôvodne písalo ako o strelcovi: Tomáš Szabó
Údajný pomocník a šofér a bývalý vojak. Mal sa priznať, že strieľal: Miroslav Marček

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok