Rodičia prváčikov dostanú tento mesiac príspevok na školské potreby

TA3 TASR
5.10.2019 09:51

Tento mesiac rodičia prváčikov dostanú zvýšený prídavok na dieťa o 100 eur. Slúžiť im má na nákup školských pomôcok. Rodičia dostanú tento príspevok na dieťa automaticky, nemusia oň žiadať. Ústredie práce od začiatku tohto mesiaca zbiera údaje o deťoch, ktorých rodičia majú mať na túto dávku nárok.

Rodičia prváčikov dostanú tento mesiac príspevok na školské potreby
TASR/Michal Svítok (ilustračná fotografia)

"Príspevok sa bude vyplácať spolu s rodinným prídavkom v októbri. S účinnosťou od 1. septembra tohto roka bude ústredie práce získavať informácie z centrálneho registra detí, žiakov a poslucháčov, ktorý spravuje ministerstvo školstva," priblížilo ústredie práce s tým, že v prvých dňoch októbra ústredie preberie údaje o deťoch vo veku 5 až 8 rokov a deťoch vo veku 16 až 25 rokov na účely potvrdení o návšteve školy a vyplatenie zvýšeného prídavku na dieťa.

"Následne v systéme ústredia spustíme hromadné pregenerovanie nárokov na prídavok na dieťa a zvýšenie prídavku na dieťa pre deti, ktoré nastúpili do 1. ročníka základnej školy. Vytvoríme kontrolné zostavy pre referentov úradov, ktoré budú obsahovať zoznam detí, žiakov a poslucháčov, o ktorých neprišla informácia o štúdiu z RIS, napríklad sa to týka detí, ktoré navštevujú školy v zahraničí," vysvetlilo ústredie práce.

V prípade detí študujúcich v zahraničí budú musieť rodičia predložiť potvrdenie o návšteve školy. "Prídavky na deti budú vyplatené v obvyklom termíne a obvyklým spôsobom," doplnilo ústredie práce.

Témy: škola
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok