NHL: Druhý zápas Fehérváryho bol víťazný, rozdal štyri bodyčeky

TA3 SITA
5.10.2019 07:36

Aj druhý zápas Martina Fehérváryho v najslávnejšej zámorskej profilige NHL bol víťazný. Jeho klub Washington zvíťazil na ľade New Yorku Islanders 2:1 a mladý slovenský obranca odohral 15:31 min. Prezentoval sa jednou strelou na bránku a aj tvrdou hrou do tela. Súperom uštedril štyri bodyčeky, spolu s kapitánom Alexandrom Ovečkinom najviac spomedzi celého tímu Capitals.

NHL: Druhý zápas Fehérváryho bol víťazný, rozdal štyri bodyčeky
SITA/AP

Richard Pánik absolvoval v útoku víťazného tímu 14:09 min s jednou strelou a jedným plusovým bodom. Ruský brankár Iľja Samsonov zažil víťazný debut v NHL s 25 zásahmi, víťazný gól hostí strelil T.J. Oshie. Tréner Todd Reirden pochválil defenzívu svojho tímu. "Za posledné roky sa práve naša obrana najviac zmenila. Viacerí skúsení hráči sú preč a prišli noví ako napríklad Radko Gudas. Rovnako viacerí mladí sa zhostili rôznych úloh veľmi dobre," povedal Reirden, cituje ho portál nhl.com.

Viac Slovákov už do piatkových zápasov NHL nezasiahlo. Obranca Martin Marinčin zostal len medzi náhradníkmi Toronta a prizeral sa víťazstvu Maple Leafs na ľade Columbusu (4:1). Dvoma bodmi a jednou asistenciou sa na triumfe favorita podieľal Mitchell Marner.

Návrat NHL po deviatich rokoch zažila v piatok Praha. Vypredaná 02 Arena videla v rámci projektu Global Series víťazstvo Philadelphie nad Chicagom (4:3), dvoma gólmi sa na tom podieľal útočník Flyers Travis Konecny. "Snažil som sa hrať správne, dostal som pár dobrých odrazov puku a vzišlo z toho niekoľko šancí. Občas to tam takto padne a občas zasa nie. Dnes to vyšlo," povedal Konecny. "Sme sklamaní z toho, že nám to nevyšlo. V druhej tretine sme hrali trochu horšie a nevyplatilo sa nám to," skonštatoval kapitán Chicaga Jonathan Toews.

Výsledkový sumár NHL - piatok:

Philadelphia - Chicago 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)


New Jersey - Winnipeg 4:5 po sam. nájazdoch (1:0, 3:1, 0:3 - 0:0, 0:1)


New York Islanders - Washington 1:2 (1:1, 0:1, 0:0), Richard Pánik odohral 14:09 min, 1 strela, 1 plusový bod, Martin Fehérváry (obaja Washington) odohral 15:31 min, 1 strela, 4 "hity"

Columbus - Toronto 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)


San Jose - Vegas 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok