Polícia si prišla po údajného šéfa bytovej mafie, ukázala video

TA3 SITA
4.10.2019 14:27

Jozefa Draga, ktorý je známy z kauzy bytovej mafie, zobral súd do väzby. Na sociálnej sieti o tom informovala polícia s tým, že dôvodom boli podvody s nehnuteľnosťami. Dotyčného zadržali policajti ešte vo štvrtok v Šenkviciach. „Policajti nič nepodcenili, takže Jozef D. pri zatýkaní nestihol klásť odpor, zákrok prebehol rýchlo, bez komplikácií a zranenia," uviedla polícia.

Polícia si prišla po údajného šéfa bytovej mafie, ukázala video
facebook.com/policiaslovakia

V kauze tzv. bytovej mafie figurovalo pôvodne 14 obžalovaných. Organizovaná skupina mala podľa obžaloby na svedomí podvodné prevody nehnuteľností s celkovou škodou 4,191 milióna eur. Hlavou skupiny bol podľa prokuratúry Jozef Drag. Ten v minulosti tvrdil, že od roku 2005 spolupracoval s políciou a pri podvodoch s nehnuteľnosťami ich informoval o jednotlivých krokoch.

Polícia však popierala, že by disponovala informáciami, ktoré jej údajne poskytol Jozef Drag. Kontrolou, ktorú na základe žiadosti súdu vykonali, sa podľa polície zistilo, že neboli získané žiadne informácie týkajúce sa kauzy. Jozef Drag čelí obžalobám aj v iných prípadoch.

Jozef Drag bol podľa uznesenia Najvyššieho súdu v rokoch 2008 až 2010 príslušníkom policajného zboru. Teda v čase, keď bol ministrom vnútra Robert Kaliňák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok