Omylom zastrelila suseda tmavej pleti. Expolicajtku odsúdili

TA3 TASR
3.10.2019 07:21

Bývalú texaskú policajtku odsúdili na trest odňatia slobody v dĺžke desať rokov za vraždu svojho suseda v roku 2018. Beloška Amber Guygerová, ktorá bola v tom čase mimo služby, zastrelila Afroameričana Bothama Jeana v jeho byte po tom, ako vošla do nesprávneho bytu.

Omylom zastrelila suseda tmavej pleti. Expolicajtku odsúdili
SITA/AP

Beloška Amber Guygerová, ktorá bola v tom čase mimo služby, zastrelila Afroameričana Bothama Jeana v jeho byte po tom, ako vošla do nesprávneho bytu. Guygerová si podľa svojich slov myslela, že muž bol votrelec v jej byte. K streľbe došlo v septembri 2018 v meste Dallas v americkom štáte Texas, spresňuje na svojej webovej stránke stanica BBC.

"Porota Guygerovú odsúdila na desať rokov. Samozrejme, že je to neprimerané," napísal právnik Jeanovej rodiny na Twitteri a dodal, že "celý súdny systém je neadekvátny". Prokuratúra pre Guygerovú žiadala trest odňatia slobody v dĺžke 28 rokov. Porota mohla Guygerovej vymerať trest v dĺžke päť až 99 rokov.

Streľba a jej následky vyvolali demonštrácie a ľudia sa dožadovali spravodlivosti v krajine, kde bieli policajti, ktorí zastrelia príslušníkov inej rasy, často vyviaznu bez trestu.

Témy: Texas Twitter
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok