Most s cisternou sa zrútil na rybárov, potvrdili štyri obete

TA3 TASR
2.10.2019 09:37

Najmenej štyria ľudia zahynuli pri zrútení mosta, ku ktorému došlo k utorok v severovýchodnej časti Taiwanu. Zranených bolo viac ako 20 ľudí. Záchranári stále pátrajú po dvoch nezvestných osobách.

Most s cisternou sa zrútil na rybárov, potvrdili štyri obete
SITA/AP

Stoštyridsať metrov dlhý oblúkový most sa zrútil pri rybárskej dedine Nan-fan-kao ležiacej na pobreží Tichého oceánu približne 60 kilometrov juhovýchodne od metropoly Tchaj-pej. Časti mosta spadli na tri rybárske člny, v ktorých sa v čase nešťastia nachádzalo viacero ľudí, zrejme rybárov z Indonézie a Filipín. Jeden z člnov sa podarilo vyslobodiť ešte v utorok, na uvoľnení ďalších sa stále pracuje. Taiwanská armáda záchranárom poskytla aj špeciálnu plávajúcu plošinu.

Zatiaľ sa podarilo nájsť štyroch mŕtvych, medzi ktorými sú dvaja Indonézania a jeden Filipínec. Štvrté telo sa ešte nepodarilo identifikovať. Spomedzi viac ako 20 zranených hospitalizovali desiatich vrátane taiwanského vodiča cisternového vozidla, ktoré prechádzalo po moste v momente, keď sa zrútil.

Jeden zo zranených je vo vážnom stave. Medzi zranenými sú deviati občania Filipín a jeden Indonézan. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa. Taiwan v pondelok zasiahol tajfún sprevádzaný silným vetrom, nie je však jasné, či to mohlo prispieť k zrúteniu mosta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok