Slovan pred prázdnym Tehelným polom deklasoval Nitru

TA3 TASR
28.9.2019 21:04

V zápase 10. kola futbalovej Fortuna ligy zdolali hráči majstrovského ŠK Slovan Bratislava na domácom ihrisku FC Nitra 5:0. Na triumfe zverencov Jána Kozáka sa najvýraznejšie podieľal autor hetriku Dávid Holman. Ďalšie góly pridali Dávid Strelec a Nono.

Slovan pred prázdnymi tribúnami začal lepšie, mal loptu neustále na kopačkách, Nitra sa na útočnú polovicu dostávala iba sporadicky. Prvú veľkú šancu mal Ljubičič, sám v pokutovom území poslal loptu tesne vedľa. Výborne vyzerala aj delovka Rabiua, ktorá však tesne minula ľavý horný roh. Blízko ku gólu bol v 1. polčase Holman, ale loptu z jeho hlavy Šípoš výborne zneškodnil. Stredopoliar "belasých" si však vzápätí dvakrát napravil chuť. V 40. minúte po individuálnej akcii poslal loptu po zemi k pravej žrdi a otvoril skóre. Už o pár sekúnd neskôr sa maďarský reprezentant dostal k lopte opäť a Šípoša prekonal po druhý raz.

Po prestávke sa obraz hry nezmenil. Slovan naďalej dominoval, súperovi de facto nič nedovolil a v 54. minúte strelil tretí gól. Po faule Nitranov v šestnástke si loptu na biely bod postavil faulovaný Holman a Šípoša na dvakrát prekonal. Autor hetriku bol pri chuti, v 60. minúte chcel z priameho kopu skórovať opäť, ale v dobrej pozícii trafil iba do múru. Pre režiséra triumfu domácich to bol zároveň posledný dotyk s loptou, vzápätí prepustil miesto na ihrisku Nonovi. V 67. minúte sa po centri z rohového kopu presadil Dávid Strelec a zaslúžené víťazstvo Slovana pečatil v 86. minúte Nono.

Slovan Bratislava - FC Nitra 5:0 (2:0)

Góly: 39., 40. a 53. Holman, 67. Strelec, 86. Nono. Rozhodovali: Ziemba – Bobko, Poláček, ŽK: Gatarič (Nitra), bez divákov.

Slovan: Greif – Apau, Bajrič, De Marco, Suchockij – Ljubičič, Rabiu - Holman (61. Nono) - Daniel, Strelec, Dražič (71. Moha)

Nitra: Šípoš - Kuník, Podhorin, Dubeň, Magda - Šimončič (56. Fabiš), Vrábel (62. Bilovský) – Šefčík, Gatarič, Chobot (88. Šurnovský) – Ristovski

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok