Strelec z Denveru sa označil za Jokera

SITA, TA3
21.7.2012 09:45

James Holmes včera zabil 12 ľudí.

Strelec z Denveru sa označil za Jokera
SITA

Spojené štáty smútia za obeťami masakry

James Holmes, ktorý v piatokna polnočnej premiére batmanovky Návrat Temného rytiera (2012) v coloradskom meste Aurora strieľal na divákov, sám seba označil za Batmanovho úhlavného filmového nepriateľa Jokera. Potvrdil to policajný komisár Raymond Kelly na tlačovej konferencii. "Zdá sa, že to bol zjavne psychicky narušený človek. Vlasy mal odfarbené na červeno a povedal, že je Joker, očividne Batmanov nepriateľ,“ vysvetlil.

Podľa ABC News to Holmes povedal polícii, nie divákom v kine počas streľby. Jej výsledkom je dvanásť mŕtvych a ďalších približne 50 zranených. Niektorí z nich sú v kritickom stave.
K streľbe podľa svedkov došlo približne polhodinu po polnoci miestneho času, teda okolo 08:30 stredoeurópskeho času. Holmesa zadržali na parkovisku za miestnym nákupným centrom, kde snímku premietali. Policajný hovorca Frank Fania uviedol, že 24-ročný bývalý študent medicíny oblečený v nepriestrelnej veste mal nôž, pušku a dve ďalšie strelné zbrane. "Vôbec sa nebránil," potvrdil. Vyšetrovatelia predpokladajú, že konal sám.

Jeho motív zatiaľ nie je známy. Holmes tiež policajtom prezradil, že vo svojom byte má výbušniny, preto celý bytový komplex evakuovali. Jeho obývačka bola podľa námestníka riaditeľa miestnych požiarnikov Chrisa Hendersona plná plastových nádob, ktoré boli naplnené podozrivými tekutinami a prepojené drôtmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok