Policajt, ktorý fajčil v reštaurácii, bude disiplinárne potrestaný

TASR
17.10.2011 15:32

Policajt, ktorý fajčil v reštaurácii počas služby, nespáchal trestný čin. Za skutok však bude disciplinárne potrestaný.

Policajt, ktorý fajčil v reštaurácii, bude disiplinárne potrestaný

"Závažnosť konania príslušníka Policajného zboru je nepatrná, a to hlavne z dôvodu okolností, ktoré tomu predchádzali a za ktorých následne došlo k predvedeniu Michala D. na Obvodné oddelenie PZ Staré Mesto - Východ," uviedla dnes Garajová. Ministerstvo vnútra začiatkom októbra informovalo, že policajtovi hrozí trestné stíhanie za zneužívanie právomoci verejného činiteľa

Na prípad "fajčiaceho muža zákona" upozornil vo svojom blogu zverejnenom na internetovej stránke denníka SME Michal Drotován. Píše v ňom, že policajt Odvodného oddelenia PZ Staré Mesto - Východ nielenže fajčením v reštaurácii, kde je to zakázané, porušil zákon, ale následne ho aj bezdôvodne buzeroval a zastrašoval.

"Počas obeda som zacítil štipľavý dym z cigariet napriek tomu, že reštaurácia riadne označila podľa zákona priestor ako nefajčiarsky na viditeľnom mieste. Väčšie prekvapenie však bolo, že jediným fajčiarom v celej reštaurácii bol príslušník Policajného zboru SR v uniforme a teda v službe," uviedol na blogu.
Drotován si fajčiaceho policajta aj s jeho kolegami vyfotil, tí následne odišli von, kde si na neho počkali. Vypýtali si od neho občiansky preukaz, no keďže bloger doklad pri sebe nemal, naložili ho do policajného auta a previezli na policajnú stanicu. "Na chodbe - nachádzali sa tam aj ďalší ľudia - som im musel nadiktovať všetky osobné údaje vrátane rodného čísla a mien otca a matky. Po desiatich minútach a krátkej porade ma pustili von," opísal Drotován v blogu. Dodal, že takýmto postupom obmedzili policajti jeho osobnú slobodu. "Policajti by mali slušným ľuďom pomáhať a chrániť ich. V opačnom prípade kazia dobré meno polície," reagoval na prípad šéf rezortu vnútra Daniel Lipšic (KDH).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok