Požiar v Trnave je pod kontrolou, chemikálie zaliali hasiči penou

TA3 SITA TASR
25.9.2019 20:11

Rozsiahly požiar skladu bazénovej a dezinfekčnej chémie v Trnave sa po 12 hodinách podarilo lokalizovať. Na prípade pracovali desiatky profesionálnych i dobrovoľných hasičov. Predpokladá sa, že k úplnej likvidácii požiaru dôjde počas štvrtka. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

"Veliteľ zásahu vyhlásil lokalizáciu požiaru pred 5.30 h, takmer 12 hodín od vzniku požiaru. Udalosť mali hasiči celú noc pod kontrolou, vďaka rozoberaniu konštrukcie objektu a systematickému skrápaniu objekt už len dymí," spresnila.

Ako dodala, ma požiarisku je niekoľko skrytých ohnísk, ktoré budú hasiči monitorovať. Kontrolné chemické laboratóriá civilnej ochrany z Nitry vykonávali v meste a okolí merania škodlivých látok počas celej noci s negatívnym výsledkom. Z miesta budú postupne odchádzať hasiči z ostatných krajov, na likvidácii budú pracovať hasiči z Trnavy.

Na miesto prišla aj ministerka vnútra Denisa Saková. "Zasadol krízový štáb zložený zo zástupcov Hasičského a záchranného zboru, polície, zástupcov mesta a zástupcov okresného úradu Trnava," informovala ministerka na sociálnej sieti. Pri požiari zasiahlo 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, osem cisterien, jedna výšková technika, jeden ekologický automobil a jeden evakuačný autobus HaZZ. Podľa informácií z prezídia sa nikto nezranil.

Požiarny útok, počas ktorého mali hasiči celý objekt zaliať penou, sa z dôvodu nízkej viditeľnosti neuskutočnil. Pomocou evakuačného autobusu HaZZ bolo do priľahlej základnej školy evakuovaných približne 90 obyvateľov z okolitých príbytkov. Podľa informácií sa nikto nezranil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok