Zneužívajú tému, tvrdí Danko o interrupčných zákonoch. Chce diskusiu

TA3 TASR
25.9.2019 13:50

Pri zmenách v potratovom zákone je potrebná diskusia a kompromis, téma by nemala byť politicky zneužívaná. Povedal to predseda parlamentu Andrej Danko na brífingu v parlamente s tým, že SNS je otvorená diskusii. Tému potratov podľa neho zneužili ĽSNS aj líder OĽANO Igor Matovič.

"Chcel som, aby moje hlasovanie a hlasovanie poslancov SNS bolo vnímané ako signál o tom, že chceme o tejto téme diskutovať, že chcem, aby sa našiel kompromis," skonštatoval Danko v súvislosti s hlasovaním o štyroch návrhoch na zmeny potratového zákona.

Ozrejmil, že poslanci z klubu národniarov mali pri hlasovaní voľné ruky a mohli hlasovať podľa svojho svedomia. Dodal, že SNS iniciuje aj okrúhly stôl, kde sa môžu spojiť ľudia, ktorým ide o vlastenectvo, národné a kresťanské hodnoty. Danko podľa svojich slov podporil návrh nezaradeného poslanca Richarda Vašečku, ktorý považuje za odbornejšie pripravený a pri ktorom nevidí snahu o politické zneužitie témy.

Opak si myslí pri Matovičovi, ale aj pri ĽSNS a jej predsedovi Marianovi Kotlebovi. "Je veľa ľudí, ktorí sú Kotlebom a fašistami klamaní," skonštatoval Danko. Poslanci rozhodli, že potratový zákon sa meniť nebude. Nepodporili väčšinou hlasov ani jednu zo štyroch navrhovaných noviel zákona o umelom prerušení tehotenstva. Na septembrovú schôdzu ich predložili OĽANO, ĽSNS, poslanci zo Sme rodina Milan Krajniak a Jozef Lukáč, ale aj nezaradený poslanec Richard Vašečka.

SNS chce iniciovať okrúhly stôl za účasti odborníkov a politických strán a hľadať pri téme interrupcií kompromisné riešenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok